Populära sökningar

Film

Ett pulserande nav med sjöutsikt mitt i Solna Strand – Det här är Staden under tak

Stadspuls och kulturupplevelser eller naturnära med sjöutsikt? Vad sägs om båda delarna. Precis vid vattnet i Solna Strand utvecklar vi ett kvarter på ca 50 000 kvm med flexibla kontorsytor och ett gemensamt utbud av service, kultur och rekreation, under namnet Staden under tak. En pulserande och dynamisk plats med direkt närhet till strandpromenad, natur och kommunikationer, som gynnar såväl hyresgäster, besökare och boende i området. Hållbarhet och återbruk löper som en grön tråd genom projektet.

Visionsbild
Visionsbild
Visionsbild

Illustration: Tomorrow

Vi tar hand om dig

Staden under tak med sina ca 50 000 kvm lämpar sig för hyresgäster som vill vara del av ett större och dynamiskt sammanhang. Här ryms ett stort utbud av gemensam service såsom konferensanläggning, matmarknad, restaurang, wellnesscenter, hunddagis, café, garage och bilpool. Allt noga utvalt för att göra övergången mellan arbete och vardag så smidig som möjligt. Med en hörsal för 150 personer, livescener och studios finns även möjlighet att husera olika typer av evenemang och tillställningar. Allt från intima talks och föreläsningar till kickoffer med livemusik, produktlanseringar och pressträffar. Här skapas en inspirerande arbetsmiljö som bidrar som katalysator till våra hyresgästers framgång.

Fasad

Visionsbild

BREEAM In-Use Outstanding

Gemensamma ytor och faciliteter som nyttjas vid behov möjliggör inte bara spännande möten och utbyte mellan människor utan de utgör även en viktig del av det dedikerade hållbarhetsfokus som präglar projektet. Utöver resurseffektivitet är återbruk en viktig komponent och de ursprungliga byggnaderna kommer att restaureras med största hänsyn till miljön. Dessa initiativ har resulterat i att Staden under tak, när det står klart, kommer att bli fjärde byggnaden i Sverige som tilldelas branschens högsta miljöcertifikat, BREEAM In-Use, Outstanding.

"Vår ambition är att göra det så enkelt som möjligt för våra kunders medarbetare att få ihop ett hållbart och fantastiskt liv. Att bevara och utveckla en byggnad på det här sättet är det absolut mest fördelaktiga ur ett hållbarhetsperspektiv. Med ambitionen BREEAM In-Use, Outstanding, så skapar vi här ett fantastiskt kvarter att vara stolt över och att trivas i länge."

Mia Häggström, Hållbarhetschef på Fabege.

Moodboard

Nära hit, nära hem

Kommunikationsmöjligheterna är nästintill oändliga. Tunnelbana, pendeltåg, tvärbana, fjärrtåg, bussar, båthållplats, cykelvägar, Bromma flygplats ligger allt runt knuten.

Kartbild

Bild

Visionsbild

10 000 personer har idag sin arbetsplats i Solna Strand!

Bild

Fakta

Adress: Solna Strandväg 10

Kontorslokaler: från ca 1 000 kvm till 50 000 kvm

Service: Konferensanläggning, matmarknad, deli, hunddagis, reception, restaurang, café, work-lounge, bilgarage, cykelgarage, co-working, kontorshotell, omklädningsrum, uteservering, juicebar, kvällsservering, lånecyklar.

Kultur: Scener, torg, hörsal, poddstudios, livesändningar, livemusik, events.

Rekreation och hälsa: Träning, bootcamp, wellness, yoga, sjöutsikt, strandpromenad, parkmiljöer, jobba ute-platser, takterrass.

Inflyttning: Från 2024

Miljöcertifiering: BREEAM In-Use, Outstanding

Arkitekt: Studio Stockholm

Typplan

Filter

Har du en fråga?

Annika Eriksson
Projektutveckling och uthyrning
070-205 16 64
Annika.Eriksson@fabege.se

Kontaktkort