Bygga stad tillsammans - Fabege

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Bygga stad tillsammans

Att bygga en hållbar och attraktiv stadsdel kan vi inte göra själva. Det krävs modiga visioner och många kompetenser. En gemensam målbild och ett gott lagarbete är A och O. Fler aktörer i samarbete betyder också dubbelt så stimulerande arbete och fler infallsvinklar. Det vinner vi alla på.

Från industriområde till stadsdel med puls

Under förvandlingen av Dalvägens industriområde till Arenastaden i Solna var vi många som kämpade tillsammans längs vägen när få trodde på vår vision och det blåste snålt i media. Vid vår sida hade vi till exempel en handlingskraftig och näringslivsinriktad kommun, en aktör som utvecklar de hållbaraste centrumanläggningarna i världen, en orädd och driftig hotellägare, en välmeriterad bostadsbyggare och skickliga byggbolag med fokus på både arbetsmiljö och miljöfrågor.

Modiga kunder visade vägen

Längs vägen fick vi sällskap av modiga kunder som delade vår vision om en attraktiv plats för sina medarbetare. Vi fick och får fortfarande hjälp av politiker och tjänstemän som bygger ut infrastrukturen och vi har en skicklig operatör på Friends Arena som bidrar till att besöks- och turistnäringen fyrdubblats i Solna på senare år.

Vi är bara halvvägs i Arenastaden

Och för er som inte känner till Arenastaden så väl, vi är bara halvvägs. Nu byggs fler hotell, long-stay, nya kontor och fler bostäder. Det kommer att komma förskolor och tunnelbana hit. Dessutom kommer vi att däcka över delar av spåret och utveckla ett resecentrum. Och vi drömmer om att vår plats blir det norra stoppet för Arlanda Express.

Som entreprenörer blir vi aldrig klara. Vi hittar ständigt nya möjligheter där vi befinner oss.

Solna Stad

Sveriges företagsvänligste kommun

År 2017 fick Solna utmärkelsen "Sveriges företagsvänligste kommun" för tionde gången under 2000-talet.

Läs mer om detta på Solna Kommuns hemsida
Publicerad 30 oktober 2018

Läs även

Areanastaden

Arenastaden —en fullt ut hållbar stadsdel med bostäder, kontor, hotell och kommunikationer av högsta klass. Välkommen till en storslagen vardag!

Läs mer