Populära sökningar

Jan Håfström och Mikael Goralski ställde ut i Solna Business Park

Konstnärerna Jan Håfström och Mikael Goralski ställde ut i Solna Business Park. Utställningen VÅLNADER pågick under tio dagar 13-23 april 2023. Där visades både äldre och nya verk.

Curatorn Ebba de Faire presenterade utställningen VÅLNADER med Jan Håfström och Mikael Goralski. Den reflekterar över ondska, ockultism, konspirationer, galenskap, krig, död och gemensamma band mellan två olika konstnärer.

Jan Håfström visade en större installation av objekt och reliefer i bemålat trä. Objekten bär hans signifikanta serietidningsfärger och figurerna däri markeras av grafisk tydlighet. Det är en bildvärld som för oss in i dårhusets korridorer och in under den skadades tältduk i ett fältsjukhus. På en balkong syns en familj med mamma, pappa och barn som likt egyptiska mumier är insvepta i tygremsor. 

Mikael Goralski verkar i ett slags etablerad undergroundrörelse i svenskt konstliv. Med en sarkastisk humor arbetar han medvetet med socialrealistiska tragedier. I utställningen stiger vi in i en hårresande miljö som liknar ett arbetsrum. Vid ett skrivbord syns en skrämmande ansiktslös gestalt omgiven av kusliga objekt. En ljudupptagning av Zarah Leander, där sången dragits ner till mycket låg hastighet, blir en gastkramande vinjett.