Populära sökningar

Open House Stockholm 2022

Helgen den 30 september – 2 oktober är det dags för Open House, arkitekturfestivalen som bjuder på gratis guidade visningar av Stockholms mest spännande platser och byggnader. Fabege är med i år igen med två guidade visningar: Wenner-Gren Center och Planen, vår nya mötesplats i Solna Business Park.

Våra visningar

Wenner-Gren Center

Ett höghus på 74 meter med 25 våningsplan om cirka 400 kvm vardera samt en lägre byggnad med fem våningsplan på ungefär 1 400 kvm vardera. Här möts man av en slående utsikt över Stockholms innerstad åt samtliga väderstreck på 74 meters höjd. Inredningen är från sextiotalet, både original men även renoverad med ambitionen att bevara det bästa från en svunnen tid. Det är som att kliva in i ett avsnitt av tv-serien Mad Men med den läckra sextiotalsbaren och originalkonsten på väggarna. Kom på en guidad visning och hör om den historiska resan, från början till nu!

Visas:
Fredag, 30 sep, kl 14:00 - 18:00
Lördag, 1 okt, kl 11:00 - 14:00 - guidade visningar 11:00, 11:45, 12:30 samt 13:15.
Adress:
Sveavägen 166, Norrtull

Läs mer om visningen

Planen

Fabege har med hjälp av BIG, Bjarke Ingels Group, tagit fram en plan för utvecklingen av Solna Business Park. Startskottet blir mötesplatsen Planen - vars koncept tar stöd i FN:s 17 globala hållbarhetsmål - kommer bidra till en mer levande gatumiljö där människan ges större utrymme. Planen passar dig som vill stanna en kort eller längre stund, som vill leka med barnen, utmana dina kollegor på en padelmatch, äta lunch eller ta ett utomhusmöte. Nyfiken?  Kom och träffa oss så berättar vi mer...

Visas:
Fredag, 30 sep, kl 10:00 - 17:00
Lördag, 1 okt, kl 10:00 - 14:00
Söndag, 2 okt, kl 10:00 - 14:00
Adress:
Englundavägen 6-8, Solna Business Park

Läs mer om visningen

Open House

En unik festivalhelg med guidade visningar, öppna hus, workshops och andra aktiviteter, helt gratis för besökare. 

I tre dagar får du nu chansen att upptäcka Stockholm, lära känna och uppleva hus och platser som annars inte är öppna för allmänheten. Årets festivalprogram består utav över 70 olika programpunkter. Missa inte!

 

openhousestockholm.com

Läs även

Solna Business Park

Välkommen till Solna Business Park! Ett av Stockholms bästa områden för företag och deras anställda.

Läs mer