Grand Central Sundbyberg - Fabege

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Grand Central Sundbyberg

BREEAM excellent

Ett kommunikationsläge utöver det vanliga

Grand Central i hjärtat av Sundbyberg

I charmiga Sundbybergs centrum har vi skapat samlade ytor av en storlek som få andra byggnader i Stockholmsområdet kan erbjuda. Dessutom i ett kommunikationsläge som är utöver det vanliga med tunnelbana, pendeltåg, tvärbana, bussar och fjärrtåg direkt utanför knuten.

  • 41 000 kvm
  • Järnvägsgatan 12-20, Sturegatan 11-19
  • BREEAM-SE Excellent
  • Augusti 2018 och framåt
  • Sundbyberg
  • Linje 113, 152, 504, 506, 509, 515, 951

Kontor, restauranger och butik

Här har vi skapat rätt förutsättningar för flexibla och verksamhetsanpassade kontor i Sundbybergs mest betydelsefulla läge.

Första hyresgästen att flytta in var Migrationsverket som samlade hela sin verksamhet i byggnaden i augusti 2018. Ett halvår senare flyttade Swedbank in i andra halvan av huset.

I markplan har vi skapat en levande plats genom restauranger som Eatery, Nonni sushi och Matmakarn och under 2019 slår Coop upp portarna till sin butik i bottenplan.

Nära alla kommunikationer

Att arbeta i Grand Central Sundbyberg innebär ett fantastiskt utbud av kommunala transportmedel rakt utanför dörren. Entrén till huset ligger i anslutning till pendeltåg, tunnelbana, tvärbana, bussar och fjärrtåg. På tio minuter är du på Bromma flygplats.

Sundbybergs centrum är en levande, trygg och företagstät del av Stockholm med kontor, bostäder, torg, butiker, grönområden, kommunikationer och övrig service inom ett stenkast. 

Fasaden på Grand Central Sundbyberg är både vacker och funktionell med sin solskyddsfunktion.

I gatuplan finns mysiga restaurangen Eatery.

Gestaltningen av ljusgårdarna är vacker och binder fint ihop huset.

Arkitektur

Kvarteret Orgeln på Järnvägsgatan 12–20 och Sturegatan 11–19 har byggts om och utökats med fyra våningar för att skapa samlade ytor av en storlek som få andra byggnader i Stockholmsområdet kan erbjuda.

Huset har fått tydliga och välkomnande entréer samt ljusgårdar och en takterrass med unik utsikt över Sundbyberg. Genom restauranger och butiker i markplan har en mer inbjudande och livfull gatumiljö skapats. 

Fasaden har varierats för att bryta upp de stora ytorna och invändigt är det tidlös design med moderna inslag där materialen är valda med fokus på hållbarhet och låg miljöpåverkan.

Ljusgårdarna en naturlig mötesplats

Ljusgårdarna är en samlingsplats i huset, ett mervärde för både medarbetare och besökare. Här kan människor både ses och synas, hitta allt från en lugn vrå att arbeta i till att naturligt mötas för att utbyta idéer. Insidan ska överraska och vara en kontrast till husets strukturella utsida.

Öppna och flexibla kontorsplan

Kontorsplanen är stora, öppna och flexibla för en effektiv möblering. Här har lokalerna anpassats efter våra hyresgästers behov och arbetssätt. Alla arbetsplatser ges goda förutsättningar med bra dagsljus och ny ventilation och den senaste tekniken är nu en del av byggnaden för  bästa komfort och energihushållning.

Både sedum och solceller på taket

Byggnaden är certifierad enligt BREEAM-SE Very Good och materialvalen är gjorda utifrån att de ska vara hållbara över tid och ge ett så litet avtryck på miljön som möjligt. Dessutom pryder hela 2 500 kvm sedum och 510 kvm solceller taket och i garaget finns 14 laddstolpar för elbilar.

Husets historia

Huset Orgeln uppfördes 1964, redan då en kvartersstor byggnad uppdelad i två volymer för handel och kontor i modernistisk stil. Tipstjänst (Svenska Spel), EPA (Åhléns) och Försäkringskassan är några av de största hyresgästerna sedan dess. 

Projektinformation

Arkitekt: BAU Arkitekter
Totalentreprenör: Allegro
Byggstart: 2016
Antal våningar: 14 (9 ovan mark)
Filter

Har du en fråga?

Per Lindfors
Projektchef
08-556 747 05
Per.Lindfors@fabege.se
Kontaktkort
Fanny Lidén
Kommunikatör
08-555 148 84
Fanny.Liden@fabege.se
Kontaktkort