Hotel Giò - Fabege

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Hotel Giò

BREEAM in use

Hotell & long-stay granne med Hagaparken

Hotel Giò

I Hagahuset med anor från 1950-talet skapar vi tillsammans med Kom Hotel, som ägs av KFUM Central, ett hotell och long-stay med inspiration från Italien. I det fantastiska läget endast ett kort stenkast från Hagaparken och med Arlandabussarna som stannar precis utanför knuten öppnar under våren Hotel Giò.

 

  • ca 7500 kvm
  • Råsundavägen 1-3
  • BREEAM In Use
  • Våren 2020
  • Solna Station
  • Linje 515, 607 och Arlandabussarna
  • Fortet 2

Interior

Visionsbild

The Social Hub

1957 invigdes Hagahuset på Råsundavägen 1-3 i Solna. Byggnaden fick sin ursprungliga inspiration av arkitekten och formgivaren Giò Pontis samtida Pirelli-hus i Milano på 50-talet.

Det nya hotellet med 180 rum varav 35 stycken är extra stora och anpassade för längre vistelse som nu tar plats i byggnaden spinner vidare på detta tema. Efter att i över 60 år myllrat av kontorsarbetare ska de tidstypiska trapporna, konstverken och dörrarna nu istället välkomna Hotel Giòs gäster.

Hotel Giò ska bli en mötesplats för alla som vill bo och äta, umgås och arbeta i en varm och kravlös miljö med lite kärleksfullt temperament. Här kommer man kunna bo kort eller lång tid, äta hos Mama Giò, skåla på uteserveringen eller arbeta i vardagsrummet.

"På Giò kommer du hem till en stor familj, en brokig skara karaktärer med nyfikenhet på och ett genuint intresse för sina gäster. I det stora vardagsrummet finns alla möjligheter att jobba, umgås med vänner, anordna mingel eller intima livespelningar. Därför kallar vi Giò för ”the social hub hotel”
                                                                   - Torbjörn Brown, VD Kom Hotel

Koncept

Giòs koncept, design och inredning är framtagen av en av Sveriges absolut främsta på området – Spik studios i Göteborg. De har under de senaste åren tagit fram koncept och design för bland annat Steam Hotel i Västerås, MJ´S i Malmö och Hotel Pigalle i Göteborg.