Trikåfabriken 9 - Fabege

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Trikåfabriken 9

Trikåfabriken 9
BREEAM very good

Ett hus med historia

Sjöstadens äldst bevarade byggnad

På 1920-talet byggdes detta anrika hus som första byggnad i det som idag är Hammarby Sjöstad. En byggnad som rymmer nästan hundra år av historia och minnen och som nu omvandlas till en dynamisk kontorsbyggnad.

  • ca 16 000
  • Virkesvägen 2
  • BREEAM-SE Very Good
  • Q2 2019
  • Mårtensdal, Gullmarsplan
  • Linje 74

Trästomme på tillbyggnaden

Trikåfabriken är en unik industrifastighet som nu byggs om till ett levande, modernt och miljömässigt hållbart kontorshus där den unika industrikänslan inte bara behålls utan även utvecklas.

Den del som byggs på den befintliga byggnaden byggs med trästomme vilket är ett miljömässigt bättre material än stål eller betong.

Aktivitetsbaserat arbetssätt

Kontorsplanen i byggnaden är öppna vilket ger maximal flexibilitet att organisera enligt hyresgästernas önskemål. Naturvårdsverket, som flyttar in i lokalerna under Q2 2019, kommer ha ett aktivitetsbaserat arbetssätt och därmed har deras lokalerna anpassats till det. I de delar där Hyper Island - som etablerar sin verksamhet i byggnaden lagom till höstterminen 2019 startar - är lokalerna specialanpassade efter deras verksamhet.

Restaurang i gatuplan

I bottenplan öppnar populära Niklas and Friends restaurang som kommer erbjuda både mat och fika. På taket byggs en drygt 300 kvm stor terrass med en panoramautsikt över Hammarby Sjöstad och Södermalm. 

Ljus och öppen yta att arbeta eller ta en paus i.

Trikåfabriken by night

Den vackra ljusgården 

Ta en virtuell tur!

Arkitektur

Byggnaden har genomgående industrikaraktär i de olika materialvalen och i kombination med massivt trä genom trästommen skapas en unik känsla.

Atriet som sträcker sig från bottenplan och ända upp till taket ger en vacker karaktär och binder ihop de olika huskropparna på ett fint sätt. Atriet är en oas och mötesplats för hyresgästerna där man kan ta en fika eller äta lunch på restaurangen.

Solceller och sedum pryder taket

På taket byggs en drygt 300 kvm stor terrass med flertalet sittplatser och mycket grönska för en stunds avkoppling, äta dagens lunch eller ha ett hälsosamt möte på. Taket pryds även av både solceller och sedumtak på en yta av nästan 500 kvm.

En hållbar byggnad 

Husets flexibla planlösning och yteffektiva kontorslokaler innebär ett minskat avtryck på miljön. Dessutom är toaletter och kranar snålspolande för att minska vattenförbrukningen. Alla materialval har gjorts med hänsyn till deras livslängd, underhållsbehov och påverkan på miljön i stort.

Byggnaden är certifierad enligt BREEAM-SE nivå Very Good vilket har täckt hela byggprocessen rörande allt från rivning av tidigare fastighet, byggnadens energianvändning, inomhusklimat, vattenhushållning, avfallshantering till påverkan på närmiljön och byggnadens läge i förhållande till allmänna kommunikationsmedel. Dessutom är hyresavtalet med Naturvårdsverket ett så kallat Grönt hyresavtal där båda parter har ambitioner att finna resurseffektiva och miljösmarta driftslösningar.

Sedan 1929

Projektinformation

Arkitekt: Tengboms
Totalentreprenör: Arcona
Byggstart: 2016
Antal våningar: 9 (8 ovan mark)

Lediga lokaler i fastigheten

Hammarby Sjöstad

En komplett stadsdel.

I helt nya hus och i förädlade äldre industribyggnader sitter många företag som efterfrågar ett dynamiskt innerstadsläge med kreativa kontorsmiljöer. Här arbetar du i en levande stadsdelskänsla, full av en härlig blandning av boende, besökare och arbetande.

Om Hammarby Sjöstad
Filters

Har du en fråga?

Annica Bergman
Kommunikatör stora projekt
08-556 747 98
Annica.Bergman@fabege.se
Kontaktkort