Populära sökningar

Fabege välkomnar S:ta Birgitta Folkhögskola och Caritas till Älvsjö

I januari 2025 flyttar S:ta Birgitta Folkhögskola och hjälp- och biståndsorganisationen Caritas till fastigheten Kabelverket 2 i Älvsjöstaden. Avtalet sträcker sig över 15 år.

Älvsjö är en viktig knutpunkt i södra Stockholm med bostäder, bra service och goda kommunikationer tack vare dagens pendeltåg, bussar, tunnelbanans gula linje, som väntas vara klar inom 10 år, och den planerade Spårväg Syd.

"Vi tror mycket på Älvsjö och verksamheterna har ett angeläget syfte som kommer bidra positivt till liv och rörelse på platsen. Vi är glada över att få välkomna S:ta Birgitta Folkhögskola och Caritas", säger Johan Zachrisson, Affärsutvecklingschef på Fabege.

Fabege förvärvade Kabelverket 2 under 2022, som ursprungligen byggdes för Ericsson i slutet av nittiotalet. Totalytan i fastigheten uppgår till 22000 kvm och i och med uthyrningen om 2 600 kvm uppnår fastigheten en uthyrningsgrad om 92%. Ett viktigt inslag i kvarteret är det grönklassade Klockhuset i hörnet Götalandsvägen/Älvsjövägen från 1920, som tidigare hörde till LM Ericssons kabelverk.

"Vi ser fram emot att samla flera av våra verksamheter under ett och samma tak i Älvsjö. Hos Fabege har vi hittat bra lokaler som anpassats efter våra behov i ett område som utvecklas och växer", säger Hanna Wirström på Stockholms katolska stift.

S:ta Birgittas folkhögskola och hjälp- och biståndsorganisationen Caritas är en del av Stockholms katolska stift. S:ta Birgittas folkhögskola erbjuder bland annat högskoleförberedande kurser till Undersköterskeutbildning.

Croisette har haft uthyrningsuppdraget av Fabege.

Har du en fråga?

Johan Zachrisson
Affärsutvecklingschef
+46 76 720 34 19


Kontaktkort
Senast uppdaterad: 30 maj 2024

Läs även

Fabege erbjuder kontorslokaler på bästa läge i Arenastaden efter omförhandling med Telia

Omförhandlingen med Telia innebär en minskning av förhyrd kontorsyta till knappt 25 000 kvm och att byggnaden öppnas upp...
Läs mer

Fabege bjuder in till panelsamtal i Almedalen

Under årets Almedalsvecka arrangerar vi panelsamtal inom stadsutveckling, hållbarhet, kultur, sysselsättning och effekti...
Läs mer