Populära sökningar

Bedömning och ranking

Kan man tävla i hållbarhet? Det är en fråga vi ställer oss ofta. Vi är tävlingsmänniskor och gillar att utmana både oss själva och vår omvärld, men här får vi ibland hejda oss. Om vi ska välja mellan att svara på enkäter och ramverk, eller minska energiförbrukningen här och nu, är valet enkelt. Vi väljer alltid det praktiska arbetet som ger resultat. Därför är vi sällan bäst i mätningar, men vi ligger alltid i toppen. För vi jobbar hårt.

Här är ett axplock av de mätningar och bedömningar som finns om oss:

En av Sveriges bästa arbetsplatser

Vi avancerade till plats 20 bland Sveriges Bästa Arbetsplatser™ för medelstora organisationer i Great Place to Works årliga medarbetarundersökning med ett Trust Index på 88.

Se hela listan >

BREEAM-byggnad

Årets BREEAM-byggnad är ett pris som hyllar fastigheter som inspirerar och leder vägen inom hållbarhet som utses av Sweden Green Building Council. Vi har flera gånger haft äran att utses till vinnare av det prestigefyllda priset:

Grön aktie

Den gröna aktien redovisar transparent bolagets klimatpåverkan och syftet är att skapa ökad synlighet för investerare som söker hållbara investeringar. Sedan november 2023 är Fabege noterad som grön aktie, så kallad Green Equity Designation.

Pressmeddelandet >

CSR-företag 2023

CSR-priset delas årligen ut av Solna stad till ett företag som genom ett socialt ansvarstagande gjort en värdefull insats för arbetssökande Solnabor. Företaget präglas av social hållbarhet, ett socialt ansvarstagande och ett stort samhällsengagemang för Solna och dess invånare.

Läs mer >

GRESB - Green Star

GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark) är ett internationellt verktyg för benchmarking som mäter och utvärderar hållbarhetsarbete inom fastighetsbolag ur ett investerarperspektiv. I rankningen utvärderas hållbarhetsarbetet ur tre perspektiv: miljöfrågor, sociala frågor och styrning.

I utvärderingen 2023 fick Fabege 93 poäng av 100, vilket innebär det högsta betyget, 5 stjärnor, och att bolaget rankas högst inom sektorn kontor bland börsnoterade fastighetsbolag i norra Europa.

Utdrag ur rapporten (pdf) >

Klimatmål godkänt av Science Based Targets (SBT)

Vårt klimatmål är godkänt av initiativet Science Based Targets (SBT) och stödjer därmed FN:s klimatavtal.

Nollenergihotellet i Arenastaden

Skandinaviens första nollenergi-hotell i Arenastaden är en del av Nordic Choice Hotels kedja Comfort Hotel. Kärt barn som det är har det fått många namn (Nollenergihotellet, House of Choice, Comfort Hotel Solna och Nationalarenan 3) och har till vår stora glädje även vunnit många priser och utmärkelser:

Läs mer om projektet House of Choice.

Internationellt arkitekturpris till Pep Park i Solna

Pep-parken ”100 meter Pep” i Huvudsta, Solna har tilldelats IOC IAKS Award in Bronze och dessutom fått en extra utmärkelse för dess tillgänglighetsanpassning.

Sveriges snyggaste kontor

Tävlingen arrangeras av lokalnytt.se, Fastighetssverige och Nordic Property News. Syftet med tävlingen är att visa på den stora mängd av snygga, hållbara och smarta kontor som finns i vårt land. Tävlingen avgörs genom en öppen omröstning där vem som helst under en viss period kan rösta på de nominerade kontoren. På så vis utses tio finalister. Därefter röstar publiken på Stora Kontorsdagen fram den slutliga segraren.

Årets Bygge 2023

Årets Bygge är samhällsbyggnadssektorns mest prestigefyllda pris som varje år delas ut av tidningen Byggindustrin. Priset går till ett enskilt byggprojekt som slutförts under föregående år. Projekten tävlar inom sex olika kategorier: Bostäder, Hotell och kontor, Infrastruktur, Industribyggnad/logistik/butik, Samhällsfastigheter och Renovering.

Ändrad 20 juni 2024

Läs mer

Oberoende granskning

För att säkerställa att det gröna ramverket uppfyller de högt ställda hållbarhetskraven har det oberoende analysinstitutet Cicero granskat det gröna ramverket.

Läs mer

Värdeskapande certifieringar

Alla våra projekt och fastigheter miljöcertifieras enligt BREEAM-SE. Det är ett internationellt system anpassat efter svenska förhållanden.

Läs mer

Mål och resultat

Fabeges långsiktiga mål och resultat inom hållbarhet bygger på huvudområdena kring kunder, miljö, leverantörer och medarbetare. Läs mer om våra mål och resultat.

Läs mer