Populära sökningar

Bostäder

Visionsbild

Birger Bostad = Fabege

Vi är stadsutvecklare med fokus på helheten.
Hela människan. Hela företaget. Hela området. Hela tiden.

Våra stadsdelar ska vara levande, attraktiva och trygga. Bostäder är en självklar del för att skapa ett sådant område. Du ska vilja bo och vistas i våra stadsdelar genom hela livet. Som ett led i det är nu Birger Bostad (f.d. SHH Bostad) en del av Fabege.

Vi vet att det är blandningen och livet mellan husen som gör stadsdelen attraktiv och trygg för dig som lever där. Genom att Birger Bostad är ett helägt dotterbolag kan vi ta ett helhetsgrepp över stadsutvecklingen i våra områden. Birger Bostad fokuserar och utvecklar våra bostadsprojekt och samhällsfastigheter så att vi kan skapa stadsdelar att leva i - och i livet ingår skolor, förskolor, vårdboenden, kultur och ett brett serviceutbud. 

Genom att utveckla hela stadsdelen kan vi exempelvis styra val av fasadmaterial och placering av entréer för att skapa en attraktiv, levande och trygg stadsdel. Det gör att vi kan utforma det som både är bäst för det specifika bostadsprojektet, men också för stadsdelen som helhet.

Genom förvärvet av Birger Bostad kan vi nu ta ett helhetsansvar över våra stadsdelar och skapa än mer attraktiva områden.

Charlotte Liliegren, Chef Stads- och Fastighetsutveckling

Våra bostadsprojekt

Här ser du ett axplock av våra bostadsprojekt. Hittar du inte det du söker? Klicka på länken för att se alla våra bostadsprojekt hos vår bostadsutvecklare Birger Bostad.

Om Birger Bostad

Birger Bostad är en del av Fabege sedan hösten 2021 och är ett rikstäckande bolag som utvecklar prisvärda och funktionella fastigheter.

Vårt mål är att göra det utan att tumma på kvalitets- eller miljönormer och vi samarbetar med välrenommerade byggföretag som kan möta våra krav på kvalitet och precision.

Verksamhet omfattar hela kedjan från köp av mark för bostäder och samhällsfastigheter till försäljning av dem, men även långsiktig förvaltning av samhällsfastigheter. 

Läs mer om Birger Bostad

Har du en fråga?

Fredrik Alvarsson
VD Birger Bostad
072-729 09 35


Kontaktkort