Populära sökningar

Varför Fabege?

Laget. Inte jaget.

Med engagerade, kompetenta och motiverade medarbetare följer lönsamhet. Vi är övertygade om att det är våra medarbetare som var och en - och tillsammans - är nyckeln till vår framgång.

Hos oss möter du en stor sammanhållning. Vi är ofta olika, men drivs av samma värderingar och mot samma mål. Hos oss trivs renodlade lagspelare som alltid sätter laget före jaget. Vår värdegrund (SPEAK) finns på pränt. Men kanske viktigare - den finns i varje dag och i allt vi gör.

Vi tror på allas lika värde. Och belöning därefter.

Alla som arbetar hos oss är med i vår vinstandelsstiftelse, där alla är med och delar lika. Oavsett om du servar våra kunder, arbetar på kontoret eller är medlem av koncernledningen.

För oss är det ytterligare ett sätt att stärka lagandan och belysa allas del i vår gemensamma framgång.

Må bra. Prestera bättre.

Att vi är tävlings- och träningsmänniskor undgår nog ingen. Men bortom tävlingsmomentets ytliga tjusning döljer sig en större tanke. Hos oss ska alla ha de bästa förutsättningarna att prestera sitt bästa. Då krävs att hälsa, såväl fysisk som psykisk, ”byggs in” som en självklar och viktig pusselbit i arbetsdagen.

Det stora bolaget och den lilla organisationen.

Fabege är ett stort börsnoterat företag som utvecklar stadsdelar i miljardklassen. Man skulle kunna tro att vår storlek skulle avspeglas i antalet människor som arbetar hos oss. Många blir förvånade när de inser hur få vi faktiskt är, bara är strax över 200 medarbetare. Det säger sig självt att varje individ är extremt viktig för verksamheten. Och att varje ny medarbetare alltid rekryteras med stor omsorg.

Gunilla Cornell, HR-chef

Vi strävar alltid efter att skapa rätt förutsättningar för våra kunder och då börjar det med oss som organisation. Vi har byggt vårt företag med laganda och det är så vi vill fortsätta att utveckla Fabege.

Vi är en av Sveriges bästa arbetsplatser!

Vi är oerhört glada och stolta över att ha placerat oss på plats 22 på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser™ 2022 för medelstora organisationer.

”Jag är så glad över att vi fått ett kvitto på vilket fantastiskt företag Fabege är. Vi är ingenting utan våra medarbetare och jag som VD är stolt varje dag över det vi gör och det vi står för. Vi har fem starka värdeord som är vårt dna och som vi lever efter dagligen oavsett om jag jobbat här i ett halvår eller i 30 år. Det har skapat en fantastisk kultur och det är vår framgång.” Stefan Dahlbo, VD.

Bakom utmärkelsen står Great Place to Work®, som årligen genomför världens största medarbetarundersökning. Med en svarsfrekvens på otroliga 100 procent bland våra medarbetare känner vi en extra stolthet över vårt resultat.

Se hela listan

Ett Great Place To Work helt enkelt

Genom vårt fina resultat i samma medarbetarundersökning som gav oss en 22:a plats bland Sveriges bästa arbetsplatser blev vi under 2021 återigen certifierade som en utmärkt arbetsplats. Hela 94 procent av våra medarbetare tycker att Fabege totalt sett är en mycket bra arbetsplats och skulle rekommendera Fabege som arbetsgivare.

Vi är extra glada att resultatet i vår medarbetarundersökning ännu en gång har ökat i en tid då vi har gått igenom en pandemi. En tid som påverkat oss alla och som på många sätt inneburit att vi har fått förändra vårt sätt att både arbeta och interagera med våra kollegor och samarbetspartners.

Vår värdegrund är vårt DNA

Vår värdegrund, SPEAK, som genomsyrar hela verksamheten, står för nyckelorden Snabbhet, Prestigelöshet, Entreprenörskap, Affärsmässighet och Kundnärhet.

Läs mer om vår värdegrund
Ändrad 22 augusti 2023

Läs även

Om oss

Fabege utvecklar långsiktigt attraktiva stadsdelar. Vi först och främst inte bygger hus, vi skapar förutsättningar för människor och företag att prestera.

Läs mer

Pressrum

Vi vill vara en aktiv och inspirerande röst inom hållbar stadsutveckling. Här hittar du pressmeddelanden, nyheter och ett urval av våra bilder.

Läs mer