Populära sökningar

Haga Norra

Haga Norra

Om Haga Norra

Haga Norra är nästa stora satsning i Arenastaden. Här möter du en noga utvald blandning av caféer, restauranger, kontor och bostäder med stort fokus på mötesplatser. Den hållbara arkitekturen präglas av klassiska kvaliteter, fast med siktet mot framtiden. Läget i Arenastaden, 7 minuter från city och med Hagaparken runt hörnet, gör det till en tillgänglig och inbjudande plats för medarbetare, boende och besökare.

Välkommen till Haga Norra – Stockholms nya mötesplats!

Flygbild Arenastaden.

Kvarter 1 – Årets vinnare BREEAM Byggnad 2023.

Hagaparken, ett stenkast bort. Foto: Viktor Rutberg

Kontor

Att kunna erbjuda sina anställda en attraktiv arbetsplats blir allt viktigare. Utöver det, behövs ett sammanhang som attraherar talanger, stärker medarbetarna och får dem att vilja stanna kvar. Då måste man tänka bortom kontoret, större än företaget och längre än arbetsdagen. Hela området måste vara en gravitationspunkt som lockar, utvecklar och stärker medarbetaren. Området och kontoret ska skänka glädje, inspiration och gemenskap som ett betydande mervärde till ert företag och era medarbetare.

Arenastaden är en tillväxtplats för bolag i framkant. Här samlas och utvecklas fler och fler företag och deras medarbetare. I stadskvarteren Haga Norra välkomnas medarbetare, kunder och besökare till ett sammanhang som ger lika mycket inspiration och upplevelser utanför kontorets väggar, som innanför. Nu utvecklar vi Kvarter 1 och planerar även utvecklingen av Kvarter 2.

Kvarter 1, som har tilldelats utmärkelsen BREEAM Byggnad 2023 – ett pris som hyllar fastigheter som inspirerar och leder vägen inom hållbarhet – har redan erhållit den högsta betygsnivån Outstanding i miljöklassificeringen BREEAM. Fastigheten är för närvarande Sveriges största projekt med återbrukat tegel.

Kvarteret erbjuder ett brett serviceutbud med kontor, reception, konferens, kvarterskrog, café, loungeytor, butik, gym, cykelgarage och flera mötesplatser, både i huset och runt hörnet. Här satsar vi stort på innehållet och kvaliteten i bottenvåningarna. Den hållbara arkitekturen har klassiska kvaliteter med gedigna materialval. Omgärdat av Mathildatorget och Torfredsplatsen, med fint skyltläge och med närhet till Hagaparken och city, kombineras det bästa av flera världar. Inflyttning för kontoren påbörjas under 2024, då vi också öppnar dörrarna till bottenvåningarna med både SATS, konferens, restaurang, café och den välkomnande ljusgården.

Läs mer om Kvarter 1

Har du en fråga?

Johan Zachrisson
Affärsutvecklingschef
+46 76 720 34 19


Kontaktkort
Karl Henrik Lenneryd
Uthyrare Projekt
+46 76 894 45 25


Kontaktkort
Emilie Larsson
Projektchef
+46 8 556 747 89


Kontaktkort

Kvarter 1 - Årets vinnare av BREEAM Byggnad 2023!

Innehåll, service och nya upplevelser

I Haga Norra står människan i centrum för allt vi utvecklar. Det påverkar hur vi tänker
kring grönska, ljus, avstånd mellan hus, belysning, den övergripande arkitekturen, konst, materialval och även vilken sorts butiker och restauranger vi planerar för. Ja, egentligen allt som de mänskliga sinnena uppfattar som behagligt och trivsamt.

På bottenvåningarna skapas utrymme för bra butiker, caféer och restauranger. Närheten till Westfield Mall of Scandinavia och Friends Arena skapar en spännande blandning av det lokala och det storslagna.

Hållbarhet

Visionsbild

Bo i Haga Norra

Lägenheter, studios eller townhouse? Här finns bostäder för alla behov – allt från unika stadsradhus på taket, till stora våningar och mindre studiolägenheter. Oavsett vilken storlek som passar dig bäst, bor du här i en urban och kontinental miljö där träning, service och butiker finns precis runt hörnet.

Hagaparken, med sin vackra natur och vatten, är din närmaste granne och skapar en perfekt balans mellan stadsliv och natur. Dessutom finns utmärkta kommunikationer i området, och parkering för både bil och cykel finns antingen i huset eller i nära anslutning till bostaden.

Nu presenterar vi Kvarter 5 tillsammans med Birger Bostad. Här erbjuds bostäder med noga utvald och tidlös inredning i ljusa toner, i hjärtat av Haga Norra. Varje detalj i bostäderna har omsorgsfullt utformats och noggrant valts ut. Med en generös takhöjd på 2,7 meter, stora fönster och ljusa väggar erbjuder alla lägenheter en inbjudande atmosfär. Håll utkik hos Birger Bostad eller Fantastic Frank för kommande säljstarter.

Intresseanmälan för bostäder hos Birger Bostad

Alla 418 bostäder i Haga Norra är sålda - säljstart för nästa kvarter snart!

Vi är så glada över alla köpare som har hittat hem i Haga Norra och dess fantastiska läge nära innerstan, grönområden och kommunikationer. Brabo och Fabege har nu sålt samtliga 418 bostadsrätter i kvarter 6 och 7. Säljstart för kvarter 5 sker under våren!

Läs artikeln på fastighetsvärlden.se
Visionsbild
Visionsbild
Visionsbild
Visionsbild

Kvarter 5

Visionsbild

Hållbarhet inbyggt i grunden

En fråga där man helt enkelt måste utmana det konventionella och tänka nytt är hållbarhet. Vi kan helt enkelt inte bygga hus och städer så som vi alltid har gjort och förvänta oss ett annat resultat. Därför arbetar vi aktivt för att minimera klimatpåverkan, utveckla smarta energilösningar och bygga fastigheter som erbjuder flexibilitet och kvalitet över tid. Hela stadskvarteret utvecklas i linje med FN:s globala klimatmål och fastigheterna miljöcertifieras. Med egenproducerad el från solceller på fastigheterna, inköpt el från vindkraft och värme via bergvärme framtidssäkrar vi stadsdelens energibehov. 

I Haga Norra arbetar vi mycket med återbruk, både för att minska klimatpåverkan och för att främja arkitektoniska värden. Kvarter 1 är det största projektet i Sverige med återbrukat tegel. Detta har murats på plats och är ett fint hantverk. Återbruket fortsätter interiört där vi i samarbete med våra kunder minskar klimatavtrycket. Vi har lagt stor tonvikt vid att välja material som ska hålla länge och som ska slitas snyggt över tid. Några exempel som syns i kvarter 1 är kalksten, mörkgrön terrazzo och ek. Här finns både en omsorg om de stora penseldragen, som de mindre detaljerna. Här satsar vi helt enkelt på det som skapar liv och trivsel från start: Gedigna material, en omsorg om detaljerna och en arkitektur med klassiska kvaliteter.

Här har vi utvecklat Hållbarhetshuset, den första pilotbyggnaden inom ”Återhus – att bygga hus av hus”, ett innovationsprojekt för återbruk där vi är först i Sverige med att återbruka stommar.

Visionsbild

Nära hit, nära hem

Ett stadskvarter i Arenastaden, 7 minuter från city och Hagaparken runt hörnet.

Området ligger nära Solna Station för pendeltåg och även tvärbanan har sin slutstation i närheten. Stadsdelen har omedelbar närhet till E4 och dessutom nära till Arlanda och Bromma flygplats. När T-banan öppnar 2028 så kommer två uppgångar i närheten av Haga Norra.

  • 4 min till Odenplan och 7 minuter till city med pendeltåg
  • 30 min till Arlanda
  • 10 min till Bromma Flygplats
  • Med cykel når du innerstaden på 12 minuter

Karta

Visionsbild