Populära sökningar

Haga Norra

Haga Norra

Om Haga Norra

Kontoren i Arenastadens nya stadskvarter Haga Norra fylls på med fler spännande hyresgäster. Här kommer man att mötas av en plats som lever dygnets alla timmar, med en noga utvald blandning av restauranger, caféer, kontor och bostäder. Den hållbara arkitekturen präglas av klassiska kvaliteter med en stor omsorg om detaljer och material. Ett stenkast bort finns Westfield Mall of Scandinavia och Friends Arena, city är bara 7 minuter bort och Hagaparken precis runt hörnet.

Välkommen till Haga Norra – Stockholms nya mötesplats!

Senaste nytt

SATS Haga Norra öppnar den
24 augusti!

Den 24 augusti 2024 slår SATS upp portarna till sitt senaste gym, SATS Haga Norra, beläget i Kvarter 1, som är Sveriges största kontorsfastighet byggt med återbrukat tegel!
Efter öppningen kommer vi även att välkomna flera stora företag till sina nya lokaler i Haga Norra och Kvarter 1.

Läs mer

Innehåll, service och nya upplevelser

I Haga Norra står människan i centrum för allt vi utvecklar. Det påverkar hur vi tänker kring grönska, ljus, avstånd mellan hus, belysning, den övergripande arkitekturen, konst, materialval och även vilken sorts butiker och restauranger vi planerar för.

I bottenvåningarna skapas utrymme för butiker, caféer och restauranger. SATS Haga Norra planeras öppna under Q4 2024. Närheten till Westfield Mall of Scandinavia och Friends Arena skapar en spännande blandning av det lokala och det storslagna.

Haga Park - ett stenkast bort

Visionsbild

Caféer i bottenvåningar

100 000 kvm shopping i Westfield Mall of Scandinavia

Hållbarhet inbyggt i grunden

I Haga Norra arbetar vi aktivt för att minimera klimatpåverkan, utveckla smarta energilösningar och bygga fastigheter som erbjuder flexibilitet och kvalitet över tid. Hela stadskvarteret utvecklas i linje med FN:s globala klimatmål. Alla bostadshus miljöcertifieras enligt Svanen och kontoren certifieras enligt BREEAM.

Det finns en geoenergianläggning som ska förse delar av området med värme och en stor del av fastigheterna byggs med solceller på taket. Genom inköp av el från vindkraft och värme via berg- och fjärrvärme säkerställer vi stadsdelens energibehov för framtiden.

I Haga Norra arbetar vi mycket med cirkularitet och återbruk. Kvarter 1, den första kontorsbyggnaden i området, är den största kontorsfastigheten i Sverige med återbrukat tegel. Detta har murats på plats och är ett fint hantverk. Vi strävar kontinuerligt efter att minska vårt CO2-avtryck genom att bland annat använda klimatförbättrad betong. Våra ambitiösa klimatmål vägleder oss när vi analyserar och väljer material med hänsyn till deras CO2-avtryck. Vi lägger också stor vikt vid flexibilitet i design och utformning samt att välja material som är standardiserade, lätta att demontera i framtiden och inte minst material som åldras vackert över tid.

Här har vi också byggt vårt projektkontor, Hållbarhetshuset. Det är den första pilotbyggnaden inom ”Återhus – att bygga hus av hus”, ett innovationsprojekt för återbruk där vi är först i Sverige med att återbruka stommar.

Kvarter 1

Visionsbild

Områdesbild Haga Norra

Visionsbild

Kvarter 1, gatuvy

Kontor

Att kunna erbjuda sina anställda en attraktiv arbetsplats blir allt viktigare. Utöver det, behövs ett sammanhang som attraherar talanger, stärker medarbetarna och får dem att vilja stanna kvar. Då måste man tänka bortom kontoret, större än företaget och längre än arbetsdagen. Hela området måste vara en gravitationspunkt som lockar, utvecklar och stärker medarbetaren. I Haga Norra finns allt som behövs för att skapa en trivsam arbetsmiljö som lockar både nuvarande och framtida anställda samt främjar företagets utveckling.

Den första kontorsfastigheten, Kvarter 1, har redan lockat till sig spännande hyresgäster som JM, Randstad och Coor som flyttar in under andra och tredje kvartalet 2024. Samtidigt återstår det tre våningar, vardera på drygt 3 000 kvadratmeter, med inflyttning planerad till våren 2025.

Kvarteret erbjuder ett brett serviceutbud med kontor, reception, konferens, kvarterskrog, café, loungeytor, butik, cykelgarage och flera mötesplatser, både i huset och runt hörnet. SATS Haga Norra öppnas i bottenvåningen. Omgärdat av Mathildatorget och Torfredsplatsen, med fint skyltläge mot Frösundaleden.

Kvarter 1 har tilldelats utmärkelsen BREEAM Byggnad 2023 – ett pris som hyllar fastigheter som inspirerar och leder vägen inom hållbarhet – har redan erhållit den högsta betygsnivån Outstanding i miljöklassificeringen BREEAM. Fastigheten är för närvarande Sveriges största kontorsfastighet med återbrukat tegel.

Läs mer om Kvarter 1 och boka visning

Har du en fråga?

Karl Henrik Lenneryd
Uthyrare Projekt
+46 76 894 45 25


Kontaktkort
Lennart Öberg
Uthyrare Projekt
+46 70 678 01 89


Kontaktkort
Visionsbild

1 000 lägenheter - 2 000 boende

Visionsbild

Bo i Haga Norra

Lägenhet, studio eller townhouse? I området utvecklar vi cirka 1 000 bostäder för alla behov – allt från unika stadsradhus på taket, till stora våningar och mindre studiolägenheter. Oavsett vilken storlek som passar dig bäst, bor du här i en urban och kontinental miljö där träning, service och butiker finns precis runt hörnet.

De första 418 lägenheterna i Kvarter 6 och 7 är redan sålda och inflyttade och nu presenterar vi Kvarter 5 tillsammans med Birger Bostad. Här erbjuds bostäder med noga utvald och tidlös inredning i ljusa toner, i hjärtat av Haga Norra. Med en generös takhöjd på 3 meter, stora fönster och ljusa väggar erbjuder alla lägenheter en inbjudande atmosfär.

Säljstart sker under 2024 med första inflyttning våren 2025. Håll utkik hos Birger Bostad eller mäklaren Fantastic Frank. 

Intresseanmälan för bostäder hos Birger Bostad

Visionsbild
Visionsbild
Visionsbild

Kvarter 5

Visionsbild

Nära hit, nära hem

Haga Norra ligger nära Solna Station med pendeltåg, tvärbana och bussar och 2028 kommer också tunnelbanan hit. Stadskvarteret har omedelbar närhet till E4 och dessutom nära till Arlanda och Bromma flygplats.

  • 4 min till Odenplan och 7 minuter till city med pendeltåg
  • 30 min till Arlanda
  • 10 min till Bromma Flygplats
  • Med cykel når du innerstaden på 12 minuter

Karta

Visionsbild

Har du en fråga?

Johan Zachrisson
Affärsutvecklingschef
+46 76 720 34 19


Kontaktkort
Karl Henrik Lenneryd
Uthyrare Projekt
+46 76 894 45 25


Kontaktkort
Lennart Öberg
Uthyrare Projekt
+46 70 678 01 89


Kontaktkort