Populära sökningar

Arenastaden

En storslagen vardag

Här hittar du Friends Arena, Westfield Mall of Scandinavia, företag som SEB, Telia Company, Vattenfall, ICA och det urbant pulserande stadslivet. Faktum är att varje år besöker över 14 miljoner människor stadsdelen.

Arenastaden är en fullt ut hållbar stadsdel med bostäder, kontor, hotell och inte minst en väl utbyggd kollektivtrafik.
Visste du att..?

Simhall i Arenastaden

I september 2022 öppnade Solnas nya kommunala simhall i Kvarter Poolen – en minst sagt innovativ byggnad med badanläggning och kontorshus i ett. 

Läs mer

Tietoevrys största tech-hub i Arenastaden

I somras flyttade det nordiska it-bolaget Tietoevry in i ett tio våningar stort kontor i Arenastaden. Målet är att skapa Stockholms modernaste och mest dynamiska arbetsplats.

Läs mer om Tietoevrys nya kontor

Över 80% reser klimatsmart

En ny omfattande resvaneundersökning visar att en övervägande majoritet av medarbetarna i Arenastaden reser utsläppseffektivt till stadsdelen genom kollektivtrafik, cykel, promenad, laddbar bil, moped eller elsparkcykel.

Läs mer

Goda grannar

14 miljoner besökare per år i Arenastaden

Storslagen service

I Arenastaden har du ett stort och varierat utbud av service. Här ska det vara lätt att utföra ärenden, träna, äta gott, ha konferenser och bo på hotell. Och det är det också.

Mall of Scandinavia: Större än Mood, NK, Gallerian och Sturegallerian tillsammans. Här återfinns hela 224 butiker och restauranger, fördelade på över 100 000 kvm. The Designer Gallery™ presenterar exklusiva varumärken, mode- och livsstilsbutiker samt ett urval av pop-ups. Dining Plaza samlar över 20 restauranger i vad som är Stockholm största restaurangområde.

Filmstaden Scandinavia stoltserar med Sveriges första kommersiella IMAX® och här finner du även Nordens största dukar och flera VIP-salonger. 

Friends Arena – Skandinaviens största evenemangsarena med möjligheter att ordna företags event, kundträffar och konferenser i anslutning till sport och underhållning av högsta klass.

Hotell och konferensmöjligheter i toppklass

Över 1000 hotellrum på högklassiga hotell centralt i stadsdelen.

Den som mår bra, presterar bättre.

Närhet till Råstasjön och Hagaparken erbjuder fina löprundor. I området finns även 2 SATS, utegym, nybyggd simhall, yogastudio och padel för de som vill röra på sig.

Rätt förutsättningar och rätt läge gör det lättare att rekrytera och behålla medarbetare.
Westfield Mall of Scandinavia = 100 000 kvm shopping

Hållbarhet i Arenastaden

I Arenastaden är hållbarhetsambitionerna höga. Målet är att skapa en attraktiv och långsiktigt hållbar stadsdel där människor trivs.

Alla kontorsbyggnader som byggs i området och Mall of Scandinavia är miljöcertifierade. I Arenastaden kommer all inköpt el till kontorsbyggnaderna från vindkraftverk och all fjärrvärme och fjärrkyla är märkt ”bra miljöval". 

Under 2022 genomförde vi tillsammans med företagen i Arenastaden en omfattande resvaneundersökning som visar att hela 80 procent av dem som arbetar i stadsdelen reser hållbart till och från jobbet. Det är en siffra ingen annan stadsdel i Sverige är ens i närheten av, men företagen i Arenastaden är ändå beslutsamma att ytterligare öka det hållbara resandet. 

Läs mer om resvaneundersökningen

Lediga lokaler

Det är lätt att tro att stadsdelen är färdig, men faktum är att vi är bara halvvägs. 250 000 kvm byggrätter återstår att utveckla. Fokus kommer framöver ligga på att komplettera det storslagna med mindre, men minst lika viktiga, aktörer och uttryck. Målet är en blandstad där livet fortsätter även efter arbetstid.

Sök bland våra kommande projekt, butikslokaler eller våra vakanser via länkarna nedan.

Lediga lokaler i Arenastaden >

Framtida projekt >

Alla vägar bär till Arenastaden

Oavsett om du kommer med bil, buss, pendeltåg, eller cykel, tar du dig enkelt till Arenastaden. 

Området ligger strategiskt placerat vid Solna station för pendeltåg och tvärbanan har sin slutstation här. Ett tiotal busslinjer passerar området, stadsdelen har omedelbar närhet till E4 och dessutom nära till Arlanda och Bromma flygplats.

  • 4 min till innerstaden
  • 30 min till Arlanda
  • 10 min till Bromma Flygplats
  • 57 sekunder till Mall of Scandinavia
  • 25 min med cykel från Stureplan
  • Pendeltåg, tvärbana och buss
  • MTR direkttåg Solna–Göteborg

Grön linje till Arenastaden

Tunnelbanans Gröna linje ska förlängas från Odenplan till Arenastaden. 
Byggtiden är 8 år och trafikstart är år 2028.

Läs mer på Region Stockholms webbplats

Direkttåg mellan Göteborg och Arenastaden

I början av 2020 började MTR Express att stanna vid Solna Station så att resenärer kan åka direkt mellan Göteborg och Arenastaden.

Läs mer om MTR Express
Filter

Har du en fråga?

John Svanström
Uthyrare
+46 70 452 96 21


Kontaktkort
Krister Lööw
Uthyrare
+46 70 832 16 29


Kontaktkort

Läs även

Livet mellan husen

När vi utvecklar våra stadsdelar vill vi skapa bästa möjliga miljö för dig som vistas och verkar där. Det är viktigt att områdena är levande, trivsamma och trygga – både före, under och efter våra byggprojekt. Därför tänker vi långt utanför husens fyra väggar och arbetar med att stärka livet mellan husen genom att skapa trygga mötesplatser och bra service. Vi skapar mänskliga, lekfulla, diversifierade och överraskande miljöer – med målet att du ska må bra här!

Läs mer om allt vi gör mellan husen

Westfield Mall of Scandinavia

På Westfield Mall of Scandinavia hittar du en unik mix av design, mode, teknik, underhållning och mat från hela världen. 

Läs mer på Westfield Mall of Scandinavias webbplats

Friends Arena

I Arenastaden ligger Friends Arena, Skandinaviens största och modernaste inomhusarena och tillika Sveriges Nationalarena. Där finns plats för upp till 75 000 besökare som bjuds på evenemang i världsklass och minnen för livet.

Läs mer på Friends Arenas webbplats

The Winery Hotel

Ett stenkast borta från Arenastaden hittar du The Winery Hotel. Med sina 184 rum, egen vintillverkning, vinbar, delibutik, restaurang och Sveriges största vinotek med smakprover från vinvärldens alla hörn lockar hotellet besökare från hela Sverige.

Läs mer om The Winery Hotel