Populära sökningar

Arenastaden

En storslagen plats med rum för det personliga

I Arenastaden hittar du Sveriges största arena och Skandinaviens största galleria. Men också det mer småskaliga Haga Norra - Arenastadens nya stadskvarter. Det nära och personliga vägg i vägg med det storslaget magnifika. Allt och lite till ryms i samma stadsdel.

En fullt ut hållbar stadsdel med bostäder, kontor, hotell, service och inte minst en väl utbyggd kollektivtrafik.

Infografik Arenastaden

Storslagen service

I Arenastaden har du ett stort och varierat utbud av service. Här ska det vara lätt att utföra ärenden, träna, äta gott, ha konferenser och bo på hotell. Och det är det också.

Westfield Mall of Scandinavia: Större än Mood, NK, Gallerian och Sturegallerian tillsammans. Här har du över 200 butiker och restauranger, fördelade på över 100 000 kvm. I Westfield Mall of Scandinavia har du också Sveriges första kommersiella IMAX® på Filmstaden Scandinavia med Nordens största dukar och flera VIP-salonger.

Få platser har sett fler historiska populärkulturella händelser i modern tid än Arenastaden. På Strawberry Arena uppträder de allra största världsstjärnorna när de spelar i Sverige. Här gör landslaget i fotboll sina viktigaste mål. Här sker de största tävlingarna. Fabege är stolt delägare till arenan tillsammans med Svenska Fotbollförbundet.

Hotell och konferensmöjligheter i toppklass

Över 1 000 hotellrum på högklassiga hotell centralt i stadsdelen.

Den som mår bra, presterar bättre.

Närhet till Råstasjön och Hagaparken erbjuder fina löprundor. I området finns även två SATS, utegym, simhall och padel för de som vill röra på sig.

Rätt förutsättningar och rätt läge gör det lättare att rekrytera och behålla medarbetare.
Event på arenan under 2024!

Arenastaden kommer sjuda av musik, kultur och möten under 2024. Vi välkomnar bland annat Taylor Swift, Bruce Springsteen och Pink till Strawberry Arena.

Läs mer om evenemangen och köp biljetter

Hållbarhet i Arenastaden

I Arenastaden är hållbarhetsambitionerna höga med målet att skapa en attraktiv och långsiktigt hållbar stadsdel där människor trivs. Alla kontorsbyggnader som uppförs i området, inklusive Westfield Mall of Scandinavia, är miljöcertifierade. Dessutom kommer all el som används i kontorsbyggnaderna från vindkraftverk, och all fjärrvärme och fjärrkyla är märkt med ”Bra Miljöval”.

I området, precis intill Råstasjön, har vi öppnat Stockholms första återbrukspark. Återbruksparken är en filial till Fabeges Återbrukshubb i Solna Business Park, med det gemensamma målet att bidra till fungerande återbruksmarknad och minskade klimatutsläpp. Dessutom blir parken ett välkommet tillskott till utomhusmiljön längs Råsta Strandväg och Evenemangsgatan. Läs mer om återbruksparken> 

Vi genomför också regelbundna resvaneundersökningar i området för att kunna främja hållbart resande till och från Arenastaden. Läs mer om vår senaste resvaneundersökning>

Goda grannar

Lediga lokaler

Det är lätt att tro att stadsdelen är färdig, men faktum är att vi är bara halvvägs. 175 000 kvm kontor och 1 300 bostäder planeras i området. Fokus kommer framöver ligga på att komplettera det storslagna med mindre, men minst lika viktiga, aktörer och uttryck. Målet är en blandstad där livet fortsätter även efter arbetstid.

Haga Norra är Arenastadens nya stadskvarter. Här kommer 4 000 personer arbeta och Haga Norra kommer att rymma 1 000 bostäder när det står klart. Läs mer om Haga Norra >

Sök bland våra kommande projekt, butikslokaler eller våra vakanser via länkarna nedan.

Lediga lokaler i Arenastaden >

Stjärntorget 1, 1 891 - 9 455 kvm

Kontorslokaler på bästa läge i Arenastaden!

Välkommen till Stjärntorget 1 - kanske Arenastadens bästa adress i hjärtat av stadsdelen samt ovanför Westfield Mall of Scandinavia.

Här sitter ni inte bara nära fantastisk service, utan rakt ovanför den.

Läs mer

Kvarter 1

Välkommen till Kvarter 1 - era kontor i Haga Norra, Arenastadens nya stadskvarter!

Årets vinnare – BREEAM Byggnad 2023 - ett pris som hyllar fastigheter som inspirerar och leder vägen inom hållbarhet.

Läs mer om Kvarter 1

Ännu mer hemtrevligt

Framöver blir Arenastaden än mer full av liv såväl dagtid som kvällstid. I Haga Norra utvecklar vi cirka 1 000 bostäder för alla behov – allt från unika stadsradhus på taket, till stora våningar och mindre studiolägenheter. 230 lägenheter på Ballongberget som redan håller på att byggas och 700 lägenheter på Gårdsvägen respektive 70 på Dalvägen.

Läs mer om att bo i Haga Norra

Visionsbild

Visionsbild för bostäder Gårdsvägen, Arenastaden

Visionsbild

Platsen utanför den nya tunnelbaneuppgången på Dalvägen

Visionsbild

De nya Kvarter 4 och 5 med bostäder i Haga Norra

Alla vägar bär till Arenastaden

Oavsett om du kommer med bil, buss, pendeltåg, eller cykel, tar du dig enkelt till Arenastaden. 

Området ligger strategiskt placerat vid Solna station för pendeltåg och tvärbanan har sin slutstation här. Ett tiotal busslinjer passerar området, stadsdelen har omedelbar närhet till E4 och dessutom nära till Arlanda och Bromma flygplats.

  • 7 min till city med pendeltåg
  • 30 min till Arlanda med pendeltåg
  • 10 min till Bromma Flygplats med bil
  • 57 sekunder till Mall of Scandinavia
  • 25 min med cykel från Stureplan
  • Pendeltåg, tvärbana och buss
  • MTR direkttåg mellan Göteborg och Arenastaden
  • Tre bilpooler: Volvo On Demand, Aimo Share och Kinto Share
  • Tunnelbana till Arenastaden invigs 2028

Grön linje till Arenastaden

Tunnelbanans Gröna linje ska förlängas från Odenplan till Arenastaden. 
Byggtiden är 8 år och trafikstart är år 2028.

Läs mer hos Region Stockholm

* Visionsbild, Arenastadens nya tunnelbanestation

Filter

Har du en fråga?

John Svanström
Uthyrare
+46 70 452 96 21


Kontaktkort
Krister Lööw
Uthyrare
+46 70 832 16 29


Kontaktkort

Läs även

Westfield Mall of Scandinavia

På Westfield Mall of Scandinavia hittar du en unik mix av design, mode, teknik, underhållning och mat från hela världen. 

Läs mer på Westfield Mall of Scandinavias webbplats

Friends Arena

I Arenastaden ligger Friends Arena, Skandinaviens största och modernaste inomhusarena och tillika Sveriges Nationalarena. Där finns plats för upp till 75 000 besökare som bjuds på evenemang i världsklass och minnen för livet.

Läs mer på Friends Arenas webbplats

The Winery Hotel

Ett stenkast borta från Arenastaden hittar du The Winery Hotel. Med sina 184 rum, egen vintillverkning, vinbar, delibutik, restaurang och Sveriges största vinotek med smakprover från vinvärldens alla hörn lockar hotellet besökare från hela Sverige.

Läs mer om The Winery Hotel