Populära sökningar

Sociala initiativ och samverkan

Att bygga stadsdelar är inget för ensamvargar. Det behövs många olika kompetenser och eldsjälar som ser till att visioner blir till verklighet. Långsiktigt arbetar vi alltid nära kommunerna och utvecklar staden tillsammans. Vi tar också löpande hjälp av kompetens utifrån i certifieringsfrågor, hållbarhetsforum och branschöverskridande organ som ser till att vi utvecklas som bransch.

Sedan finns det andra former av samarbeten som ligger nära hjärtat och där vi har möjlighet att stötta en positiv samhällsutveckling på ett mer socialt sätt.

Aktiva barn

Vi ser gärna att barn och ungdomar kommer i rörelse och äter hälsosamt. Vi vet att det förbättrar både livskvalitet och livslängd. För ett barn idag kan det handla om att leva upp till sex år längre tack vare en bra livsstil. I dessa frågor arbetar vi med en rad idrottsföreningar, Prins Daniels Generation Pep och Arne Ljungqvist Anti-Doping Foundation.

Det är inte bara inom kost och motion som barn kan behöva stöttning. Minst lika viktigt är vårt arbete tillsammans med Childhood. Även själen behöver må bra och vi vill att barnen i vår stad ska få så bra förutsättningar som möjligt.

Stockholms Stadsmission

Som stadsdelsutvecklare är det viktigt för oss att se till att även människorna i staden har det bra. Som vänföretag till Stockholms Stadsmission har vi möjlighet att stödja deras värdefulla arbete. Vi anordnar även klädinsamlingar tillsammans – något som dessutom gör direkt skillnad för miljön, helt i linje med vårt hållbarhetsarbete.

Läs mer om Stockholms Stadsmission

Pure For Sure

Pure For Sure är en rörelse och utbildningsprogram producerat av Stiftelsen Arne Ljungqvist Anti-Doping Foundation. Stiftelsen driver sedan 2011 flera projekt som syftar till att höja kunskapen om doping inom samhället och idrotten. Stiftelsen utvecklar utbildningsprogram, film och facklitteratur riktat mot vuxna motionärer, studerande och elitidrottare. Stiftelsen ser ett stort behov av förebyggande insatser mot ungdomar och motionärer utanför idrottens värld.

Läs mer om Pure For Sure

Våra övriga samarbeten

Belok

Energimyndighetens beställargrupp för lokaler.

Fastighetsägarna

En branschorganisation som arbetar för en hållbar och fungerande fastighetsmarknad.

Byggvarubedömningen

Miljöbedömda byggvaror, effektiv och tillgänglig projekthantering.

Städa Sverige

Sveriges största operativa miljöorganisation.

AIK Fotboll och Hockey

Omfattar dam- och ungdomsidrott.

Djurgården Hockey

Omfattar dam- och ungdomsidrott.

Ändrad 29 juni 2023

Läs mer

Grön finansiering

Fabege har uppnått en viktig milstolpe i sitt hållbarhetsarbete då bolagets samtliga låneavtal nu är gröna.

Läs mer

Bedömning och ranking

Klicka för att läsa ett axplock av de mätningar och bedömningar som finns om oss som bolag.

Läs mer

Hållbar mobilitet

Att skapa en mer hållbar stadsdel handlar inte bara om att bygga certifierade och energisnåla byggnader, många av de viktiga insatserna ligger inom transportsektorn.

Läs mer