Populära sökningar

Konstutställning i gatumiljö

Solna Business Park är en stadsdel som är i ständig förändring.  Street Gallery c/o Fabege är en del av det. Med jämna mellanrum gästas vi av konstutställningar i gatumiljö med ett överraskande innehåll som förgyller vardagen. En av flera plötsliga och oväntade inslag i vardagen som skapar liv mellan husen, trivsel och trygghet. Håll utkik!

Tidigare utställningar

“No one to hold back your hair” med Fredrik Nielsen

“No one to hold back your hair” är en konstutställning av kuratorn Ebba de Faire och konstnären Fredrik Nielsen. Med utställningen visar Fredrik Nielsen på en värld som vid första anblick är hård och svårforcerad, men som snart visar sig omfatta individuella och kollektiva upplevelser av makt, exhibitionism, sårbarhet och ömhet.

Utställningen pågick mellan nov 2023 och maj 2024.

Läs mer och se konstverken här

VÅLNADER med Jan Håfström och Mikael Goralski 

Konstnärerna Jan Håfström och Mikael Goralski ställde ut i Solna Business Park. I utställningen visades både äldre och nya verk.

Utställningen pågick under tio dagar 13-23 april 2023.

Läs mer

"Launch of RE" av Karen Froede

Launch of RE är ett inter-disciplinärt konst och forskningsprojekt av Karen Froede. I verket reflekterar hon över plastkulturens olika uttryck och konsekvenser.

Utställningen pågick mellan 28 april och 19 november 2022.

Läs mer och se konstverken här

Constant Fusion – Forms & Materials med Amanuelabiy Abraham

En utställning av Amanuelabiy Abraham som är en del av lanseringen av RE: Fas 1.

Läs mer och se konstverken här

"Vampyr" av Ida Idaida

Idaida arbetar ur ett upprepande perspektiv av trauma och skräck, som ofta uttrycks genom rumsliga installationer. I dessa spatiala verk fungerar bild, hantverk och mekanik som handfasta redskap för en slags överföring och etablering av lidande utanför den egna kroppen.

Utställningen pågick mellan 20 maj och 31 augusti 2021.

Läs mer och se konstverken här

"New borders" av Daniel Jouseff

Verken i New borders behandlar ämnen som identitet, ursprung, gemenskap, historia och framtid. Hur påverkas uppfattningen om vem man är om man är allt och ingenting?

Utställningen pågick mellan 3 december 2020 och 30 april 2021.

Läs mer och se konstverken här

"Stroissmüller"

Under hösten 2020 kuraterades utställningen "Stroissmüller" av Ilja Karilampi/@trekronorculture.

Konstnärerna som ställde ut sina verk var Renaud Jerez, Lap-See-Lam, Tore Wallert, Sophie Gogl, Hélène Fauquet, Matilda Tjäder, Gustav Wideberg, Ivo Kiuskalaas, Léo Bachiri Wadimoff, Elis Eriksson och Ira Shalit.

Läs mer och se konstverken här

"Babyfather"

Första Street Gallery-utställningen gick under namnet "Babyfather" och var kuraterad av Ilja Karilampi/@trekronorculture.

Utställningen innehöll samtida verk av Ben Schumacher, Gunéll Kulieva, Ilja Karilampi, Martin Kozlowski, Hanna Zelleke Collin, Axel Wannberg, Pierre-Alexandre Mateos & Charles Teyssou och Hans Andersson.

Läs mer och se konstverken här
Filter
Ändrad 16 juni 2024

Läs mer

Elina Metso sätter färg på Arenastaden

Muralmålaren Elina Metso inviger Fabeges satsning med namnet Livet mellan husen med en stor målning på tegelfasaden på Dalvägen 15 i Arenastaden.

Läs mer

Solna Business Park

Välkommen till Solna Business Park! Ett av Stockholms bästa områden för företag och deras anställda.

Läs mer