Populära sökningar

Sveriges snyggaste kontor ligger i Arenastaden

SEB:s nya kontor i Arenastaden har utsetts till 2017s snyggaste kontor, baserat på att det bäst uppfyller kriterierna stil, arbetsmiljö och nytänkande. Det nya kontoret rymmer lika många människor som en mindre stad, mer precist drygt 4 500 medarbetare. 

I maj flyttade 3 000 in och ytterligare 1500 medarbetare kommer under våren 2018. Ytan är fördelad på tre byggnader och har en yta på 72 200 kvadratmeter vilket gör det till Sveriges största nybyggda kontorshus.

- Vi är väldigt glada och stolta över att SEB:s medarbetare har fått en fantastisk arbetsplats att gå till varje dag. Glada och nöjda medarbetare blir effektiva och SEB har verkligen arbetat hårt och professionellt för att skapa den optimala arbetsplatsen tillsammans med oss och många andra, säger Kaan Tektas, projektchef på Fabege och ansvarig för SEB-projektet.

Wingårdhs, som tidigare arbetat fram SEBs inredningskoncept utifrån bankens varumärkesplattform, har ansvarat för inre gestaltning, ytskikt, färgsättning samt lös och fast inredning. Atrier, trappor och entréer gestaltades tillsammans med Krook & Tjäder / HMXW. Interiören är skapad för att åstadkomma en maximal öppenhet och att alla som arbetar i huset ska ha stora möjligheter att röra sig fritt mellan de tre stora byggnaderna. Ingen medarbetare kommer att undgå känslan av att arbeta i ett av Sveriges största kontor, samtidigt som varje del har fått sin särskilda karaktär genom en omsorgsfull variation av sten, trä, textil, färger och tapeter. Det har inte bara gett rummen identitet, utan även möjligheter till intressanta rörelser mellan ljus och mörker. I kontrast till kärnans livliga mötesytor, finner man de personliga arbetsplatserna i husens fredade periferi.

Gårdarna bidrar till överblickbarhet och till informella möten medarbetare emellan. En av trapporna är formad som en sittrappa, vilket ger den gården en tydlig funktion som mötesplats. Strax intill ligger också hörsalen. Ovanpå denna samlar sig denna byggnads interna mötesprogram med Orangeriet som kronan på verket. Det är inte minst ett kreativt växthus, med direkta kopplingar till taklandskapet utanför.

Fabege AB (publ)

9 nov 2017 12:30

För ytterligare information

Kaan Tektas, projektchef för SEB-projektet på Fabege tfn  070-540 02 97

Ladda ner pressmeddelandet (PDF)

Bilder

Klicka på en bild nedan för att spara den och se den i större format. Bilderna kan ej användas för kommersiellt bruk.