Populära sökningar

Solna stadsmiljöpris 2024

Solna stadsmiljöpris delas årligen ut till en enskild person, företag eller organisation som har gjort betydelsefulla insatser inom miljöområdet. Insatserna kan vara inom områden som hållbar utveckling, klimat och energi, naturvård med flera.

Priset har delats ut sedan 1998. Vinnaren avslöjas i samband med prisutdelningen på Frukostbrickan den 21 maj.

Nomineringar

Motivering Bikupan:

Det cylinderformade parkeringshuset i tio våningar har plats för cirka 530 bilar. Hälften av platserna har elbilsladdare från start, huset är dock förberett för samtliga platser. Dessutom finns cykelgarage och biltvätt. På taket finns solpaneler. Huset har en fasad med över 2 000 hexagoner. Bikupan har placerats innanför den befintliga rampen till Signalbron och är ett svårslaget exempel på effektivt markutnyttjande, med höga ambitioner för arkitektur och miljömässig hållbarhet.

Läs mer om Bikupan

Motivering Poolen:

Genom tredimensionell fastighetsbildning har Solnas nya simhall lokaliserats i samma byggnad som ett kontorshus. Detta pionjärprojekt har visat nya sätt att samverka mot ett gemensamt mål. Arkitekturen håller en mycket hög kvalitet, där tegel och rundade former håller ihop volymen. Kvarteret Poolen kopplar på ett urbant sätt till staden. Simhallen bryter fram i stora glaspartier som öppnar upp mot omgivningen. Bottenvåningen har även skyltfönster och entréer. En integrerad trappa kopplar via en spång till Signalbron.

Läs mer om Kv Poolen

Vinnaren avslöjas i samband med prisutdelningen på Frukostbrickan den 21 maj. 

Läs mer om nomineringarna på solna.se

Skapad: 16 april 2024

Läs även

Flemingsberg Block Party tillbaka i centrala Flemingsberg

Förra årets uppskattade gatufest med livemusik, konst och dans under Regulatorbron i Flemingsberg är tillbaka.
Läs mer

Inbjudan till presentation av Fabeges delårsrapport januari-mars 2024

Torsdagen den 25 april 2024 klockan 07:30 offentliggörs Fabeges delårsrapport januari -mars 2024. Investerare, analytike...
Läs mer