Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Tre

BREEAM very good

"Ett hus byggt för Tre"

Ett hus byggt för Tre

I slutet av september 2018 flyttade telekomjätten Tre sitt svenska huvudkontor från Lindhagen till nybyggda lokaler i Globenområdet. Trots grannar som Globen och Tele2 Arena har det nya 3-huset, med sitt 14 våningar höga torn, gett området ytterligare ett landmärke.

  • ca 21 000 kvm
  • Entretorget 5, Globen
  • BREEAM-SE, Very Good
  • September 2018

Byggnaden Pelaren med sitt stolta torn som verkligen tar för sig.

Fåtöljer med utsikt över Globen.

Trappan - den röda tråden i Tres kontor.

Nytt landmärke med stjärnglans i nya Söderstaden

Kvarteret Pelaren som huserar Tres nya kontor syns verkligen i silhuetten och speglar hyresgästernas varumärke fullt ut.

Tres nya kontor har en fullständigt unik utsikt i 360 grader och byggnaden tar för sig både ut- och invändigt. Varje dag passerar 50 000 bilpendlare och ännu fler bussresenärer huset.

"Vi letade länge efter både läge och ett kontor som skulle passa oss, men bestämde oss till sist för att bygga nytt och eget. I Fabege hittade vi en partner som hjälpt oss att förverkliga våra kontorsdrömmar. Det är lyxigt att ha fått möjlighet att bygga ett hus som helt och håller passar vår verksamhet, som stöder vår kultur och våra värderingar."
                                                               Johan Johnsson - VD Tre Sverige

Arbetsplats med utsikt

Rekreationsyta

Arkitektur

Där fastigheten nu står fanns tidigare endast en grusplan. Det var inte tydligt var Globenområdet började och slutade. Genom fastigheten har området nu fått en start och ett slut och byggnaden har även skapat en lugn lokalgata på Pastellvägen och ett skydd mot Nynäsvägen för de boende. Tryggare flöden och en trevligare upplevelse i området har nu skapats.

Tornet i norr, med fönster från golv till tak på de översta planen, är nu ett nytt landmärke i söder. Det är en tydlig markör för området men även för Tre som sitter i dessa lokaler. Genom att Tre har placerat sin verksamhet som pågår dygnet runt i denna yta lyser dessutom tornet likt en fyr mot Stockholms innerstad.

"Vi förstod tidigt att en central del i Tres förra huvudkontor på Lindhagensgatan var deras ljusgård, som genererade mycket energi och puls på arbetsplatsen. Vi insåg att vi behövde skapa något ännu bättre och mer spännande för att locka Tre till kv Pelaren. Det blev ett unikt och mäktigt atrium som genom sin placering och form bidrar till möten och flöden både vertikalt och horisontellt i byggnaden. Det är härligt att idag besöka slutresultatet och att se att Tre nu fått det unika, samlande rummet som vi hoppats på."
                                             Göran Ekeroth - arkitekt Strategisk Arkitektur

En byggnad formad att stödja kundens verksamhet

Vi har tillsammans med Tre format ett kontor som fullt ut stödjer deras verksamhet, värderingar och kultur med lokaler som har flexibla ytor och stor valfrihet för deras medarbetare att lägga upp dagen så som det passar individen bäst. Att lokalerna ska stödja både öppenhet, flexibilitet och samarbete har varit grundpelare i projektet.

Från plan 14 och ner till entréplan leder en röd trappa som en röd tråd genom hela landskapet. Den mynnar sedan ut i lokalernas hjärta - gradängerna i atriet. För Tre är det centralt att man ska känna pulsen i hela huset och få en känsla av när det händer saker nere i atriet. Det var viktigt att få till en öppen och attraktiv bottenvåning med möjlighet till delaktighet.

”Vi förstod tidigt att en central del i Tres förra huvudkontor på Lindhagensgatan var deras ljusgård, som genererade mycket energi och puls på arbetsplatsen. Vi insåg att vi behövde skapa något ännu bättre och mer spännande för att locka Tre till kv Pelaren. Det blev ett unikt och mäktigt atrium som genom sin placering och form bidrar till möten och flöden både vertikalt och horisontellt i byggnaden. Det är härligt att idag besöka slutresultatet och att se att Tre nu fått det unika, samlande rummet som vi hoppats på."
                                            Göran Ekeroth - arkitekt Strategisk Arkitektur

En storskalig fasad

Huset består av tre ljusgårdar som delar upp byggnaden i flera partier. För att få huset att kännas som en helhet har arkitekterna lagt energi på att få ljusslitsarna att höra ihop med resten av fasaden. Fasaden valdes för att skapa ett enkelt, tydligt och gemensamt uttryck för hela byggnaden, trots att den är uppdelad i en hög- och en lågdel. Tornet på 12 våningar ovan mark hänger på ett snyggt sätt ihop med lågdelen. Fasaden är storskalig för att uppfattas även om man passerar byggnaden i bil på Nynäsvägen. 

"Det är inte många kontorsbyggnader, om ens någon, som har helt fri utsikt över Stockholm. Tornet har en svårslagen utsikt mot innerstaden i norr och är dessutom en fantastisk skyltpelare för hyresgästen"
                                                 Linn Dahlberg - Affärsutvecklare Fabege

En energisnål byggnad

Byggnaden är ett av Fabeges mest energisnåla fastighet. Det består av 2 645 kvm sedumtak och miljövänliga materialval. Garaget har 62 laddningsstationer för elbilar, men det är förberett för att kunna ha laddningsstationer på samtliga garageplatser.

Kontoret i kvällssken

Filters

Har du en fråga?

Erik Dahlström
Chef Nyproduktion
08-556 747 72
Erik.Dahlstrom@fabege.se
Kontaktkort
Annica Bergman
Kommunikatör stora projekt
08-556 747 98
Annica.Bergman@fabege.se
Kontaktkort