Nollenergi-hotell - Fabege

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Nationalarenan 3

BREEAM excellent

Skandinaviens första nollenergi-hotell!

I Arenastaden bygger vi Skandinaviens första nollenergi-hotell. Hotellet blir en del av Nordic Choice Hotels kedja Comfort Hotel med 336 rum, 88 lägenheter för long-stay samt Nordic Choice Hotels svenska huvudkontor.

  • 22 400 kvm BTA
  • Evenemangsgatan 42, Solna
  • BREEAM-SE Excellent
  • Q1 2021
  • Solna station, Ulriksdal
  • Linje 502, 505

Ett hus utöver det vanliga

Genom 24 stycken borrhål för geoenergi samt totalt nästan 2 500 kvm solceller på fasaden och taket kommer det produceras mer energi än vad som kommer förbrukas i fastighetsenergi.


"Det vi gör i Solna är unikt! Det är inte delarna som är unika,även om det finns mycket cool teknik som solpaneler, geoenergi, ai, avancerade styrsystem, co2-kyla, supereffektiv värme- och energiåtervinning m.m., utan det är att vi tar ett helhetsgrepp över hela huset. Huset i sig kommer att kunna lämna ett energiöverskott till hotellet som i sin tur kommer att kunna drivas sjukt effektivt. 

Med det här huset flyttar vi gränserna för ett hållbart byggande.

Vi samnyttjar ytorna, för hållbart byggande är ju också att bygga så yteffektivt som möjligt. Den kvadratmeter som vi inte bygger är den mest miljövänliga. För första gången tar vi ut synergierna över dygnet mellan hotell, kontor och bostäder - det här är co-working och co-living på riktigt. 

Det här kommer att bli så bra. Det bästa är att gästerna - både hotellgästen, kontorsgästen och Longstay-gästen - kommer att få en fantastisk miljö att vistas i där det finns tillgång till gemensamma publika ytor, gym, launderette, restaurang och bar."

Det här blir inte bara ett hus - det här blir en destination.

                   Catarina Molén-Runnäs, CEO Nordic Property Management  

 

Arkitektur

Den 11 våningar höga byggnaden är ritad av White Arkitekter. Ett besök på hotellet ska inspirera till ett hållbart sätt att leva vare sig du övernattar på hotellet, bor i long-stay lägenheterna, tränar på gymmet eller jobbar på kontoret.

 

"Vi är ett bolag som inte bara engagerar oss i det som sker på hotellet utan vill också bidra med lösningar på samhällets stora utmaningar. Bygget i Arenastaden är ett lysande exempel på det där vi inte bara kommer att ge våra gäster de bästa upplevelserna utan också generera el till andra än bara oss själva. Dessutom hållbar el."
Petter A Stordalen - Nordic Choice Hotels grundare

 

Byggnaden blir synlig i Arenastaden genom sin snedställda form och sin mörka matrisgjutna fasad. Fasaden delas upp i en stadsmässig sockel i tegel. Ett ramverk i vilket solceller och fasadbelysning integreras och glimrande krona som kontrasterar byggnadens mörka dräkt. Det är en sammanhållen volym vars uppdelade takfot vittnar om projektets höga energiprofil och stora solcellspark. 

 

"Här lever du lite bättre än hemma och kanske tar du med dig idéer hem om ett solcellstak till villan eller en mer medveten middagsmeny i vardagen. Arkitekturen genomsyras av synlig och sinnlig hållbarhet."
Raimo Joss - arkitekt White

 

Platsen öppnas upp för besökare genom lobbyytor som skapar en ny social länk från Friends Arenas nivå ner till Råstasjön och Evenemangsgatan. Länken planeras för flexibelt användande av kontor, restaurang, gym och evenemangsytor. 

Vacker och inbjudande entré.

Hotellets stomme på väg upp.

Den vackra fasaden passar bra in i området.

Arenastaden

Idag är det svårt att föreställa sig hur området såg ut tidigare. Innan Mall of Scandinavia, Friends Arena, de moderna kontorsbyggnaderna och det urbant pulserande stadslivet. Arenastaden är nu en fullt ut hållbar stadsdel med bostäder, kontor, hotell och kommunikationer av högsta klass.

Läs mer om Arenastaden
Filter

Har du en fråga?

Maria Jansson
Projektchef
08-555 148 96
Maria.Jansson@fabege.se
Kontaktkort
Fanny Lidén
Kommunikatör
08-555 148 84
Fanny.Liden@fabege.se
Kontaktkort