Telia Company - Fabege

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Telia Company

BREEAM excellent

En fastighet som syns

Telias huvudkontor står stolt och vacker ovanpå Mall of Scandinavia och inifrån byggnaden har man en fantastisk utsikt i fyra väderstreck. 

  • LOA 42 000 kvm
  • Stjärntorget 1, Råsta strandväg 1C, Evenemangsgatan 2C
  • BREEAM Excellent
  • 2016
  • Solna station
  • Linje 502

Ett kontor anpassat efter Telias arbetssätt

Under 2016 flyttade Telia Company in i sitt nya spektakulära huvudkontor vid Stjärntorget - ett stenkast från Arenastadens pendeltågsuppgång. Alla materialval och lösningar är valda med yttersta omsorg för att passa Telias aktivitetsbaserade arbetssätt.

Fastigheten är en av de högsta byggnaderna i området. Besökare och medarbetare kan fascineras av både den fantastiska utsikten och den inglasade innergården.

Fastighetens fasad består av en mosaik av olika typer av glas: klarglas, screentryckt glas, spegelglas och tätt fasadglas. Fasaderna är glasade från bordshöjd och uppåt. Beroende på hur solen står förändras ytan över hela dagen, som ett vackert kalejdoskop.

Storbild fasad

Arkitektur

Telia-huset binds samman av ett innertorg som med sina tre ljusgårdar ligger 25 meter över omgivningen, ovanpå Mall of Scandinavia. Här finns gemensamma lokaler som konferens- och mötesrum, utbildningslokaler, caféer och restauranger.

Det översta kontorsplanet ligger 58 meter över mark. Innan besökare gör entré på kontorsplanen får de hänföras av utsikten över ljusgården och Arenastaden från hissarna.

Fasaden består av mosaik och olika typer av glas, vilket ger olika intryck över dagen beroende på hur solen står.

Alla materialval och lösningar är valda med yttersta omsorg för att passa Telias aktivitetsbaserade arbetssätt. Här finns till exempel tysta rum för enskilt arbete, mötes- och projektrum i olika storlekar, touch-down platser, soffgrupper och ståbord. De flexibla kontorsplanen har en genomgående takhöjd på 2,80 meter.

Reflex Arkitekter står bakom designen på fastigheten.

Gott om kreativa mötesplatser

Plats för att arbeta ostört

Härliga färger i inspirerande miljöer

Miljötänk in i minsta detalj

Kontoret uppfyller kraven för miljöklassningssystemet BREEAM-SE nivå Excellent. Husets flexibla planlösning och yteffektiva kontorslokaler innebär också ett minskat avtryck på miljön.

Toaletter och kranar är snålspolande för att minska vattenförbrukningen. På taken finns solcellsanläggningar. Dessutom täcks delar av taken av växtlighet, så kallade gröna tak. Det är både vackert och bidrar till biologisk mångfald.

Alla materialval har gjorts med hänsyn till deras livslängd, underhållsbehov och påverkan på miljön i stort. Möjligheter för källsortering är god med fraktioner för flera olika avfallstyper.

För att underlätta för alla cyklister finns det även säkra, låsbara cykelparkeringar under tak.

Telias kontor ligger direkt ovanpå Mall of Scandinavia.

Fasaden till Telias huvudkontor är gjord av mosaik och olika typer av glas och ger en vacker front till Arenastaden.

Granne med Mall of Scandinavia

Storbild 1

Projektinformation

Totalentreprenör Peab
Arkitekt Reflex Arkitekter
Byggstart 2013
Antal våningar 13-16

Har du en fråga?

Per Lindfors
Projektchef
08-556 747 05
Per.Lindfors@fabege.se
Kontaktkort
Fanny Lidén
Kommunikatör
08-555 148 84
Fanny.Liden@fabege.se
Kontaktkort
Facebook Twitter LinkedIn E-post