Populära sökningar

The Winery Hotel

BREEAM very good

Ett paradis för vinälskare!

Världens första hotell med ett urbant vineri i samma byggnad

Den gemensamma passionen för vin sammanförde hotellfamiljen Söder med vinfamiljen Ruhne och lade grunden för hotellet.

"Jag har länge haft en dröm om att kunna skapa en naturlig samlingsplats för landets vinälskare. Jag har själv ett passionerat vinintresse men har saknat en plats där kunskap, hantverk och passion samlas under ett och samma tak."
- Ejnar Söder, en av hotellets grundare.

För oss handlade det mer om passionen för att skapa något unikt, annorlunda. i projektet jobbade vi med erfarna partner som Veidekke och Arcona som entreprenad och Archus Arosia som arkitekt. 

Med sina 184 rum, egen vintillverkning, vinbar, delibutik, restaurang och Sveriges största vinotek med smakprover från vinvärldens alla hörn lockar hotellet besökare från hela Sverige.

Även designen på hotellet inspireras av vintillverkningen. Vid incheckning är det första du som gäst får se, vinet som lagras på ekfat bakom en glasvägg i receptionen. Exteriörens industriprägel kontrasteras av ett inre som genomsyras av influenser från Toscanas lantliga charm och det urbana Brooklyn.

Egen vintillverkning med hjärtat i Toscana

Vinproduktionen överses av familjen Ruhne från vingården Terreno i Toscana som även är delägare i hotellet.  För att kvalitetssäkra processen har The Winery Hotel anlitat en av Italiens främsta oenologer som rådgivare, Luca Rettondini.

Den egna vinproduktionen uppgår i cirka 10 000 flaskor om året.

Möteskoncept i saluhallsmiljö med fokus på event

Vineriet är hjärtat av hotellet och anger tonen för både arkitekturen och inredningen. 

Polerade betonggolv och tegelväggar som inspirerats av förra seklets industriella era blandas med modern belysning och inredning, vilket resulterar i en design som blickar mot framtiden. 

Hotellets interiör är utformad för att förbättra och framhäva byggnadens karaktär. Lobbyns enorma luftiga fönster och generösa takhöjd, på över sex meter, kombineras med material som understryker den industriella elegansen i arkitekturen.

Husets arkitektur, med tegelinslag och stora fönsterpartier, för tankarna till en stor saluhall som sjuder av liv dygnet runt. 

Möteskonceptet i saluhallsmiljö med fokus på event är helt nytt. På hotellets tak, med utsikt över Brunnsviken och Hagaparken hittar ni hotellets mest exklusive mötesrum "Winery Rooftop Meeting".

Vineriet i hotellet.

Tegelfasad som inspirerats av förra seklets industriella era.

Hotellets hjärta - lobbyn.

Varmt välkommen till Sveriges första vinhotell!

Vi kan nog räkna The Winery Hotel som ett av våra mest unika projekt hittills. Med sitt visionära koncept som är utvecklat med fokus på det ökade intresset för vin och vintillverkning erbjuder hotellet en upplevelse för varje besökare. Tanken är att varje gäst ska kunna mer om vin när de åker hem än de kunde när de kom.

  • 10 780 kvm
  • Rosenborgsgatan 20, Solna
  • BREEAM-SE Very Good
  • 2016

The Winery Hotel

Vill du veta mer om The Winery Hotel? 

Klicka på länken nedan för att läsa mer om hotellet eller boka rum. 

Läs mer
Filter

Har du en fråga?

Patrik Carlsson
Fastighetschef
+46 8 555 148 69


Kontaktkort