Populära sökningar

Kvarter 1 i Haga Norra

Kvarter 1 i Haga Norra

Välkommen till Kvarter 1

Årets vinnare – BREEAM Byggnad 2023 - ett pris som hyllar fastigheter som inspirerar och leder vägen inom hållbarhet.

Haga Norra är nästa stora satsning i Arenastaden, där medarbetare, kunder och besökare välkomnas till ett sammanhang som ger lika mycket inspiration och upplevelser utanför kontorets väggar, som innanför.

Välkommen till Stockholms nya mötesplats!

En inspirerande plats från morgon till kväll

Kvarter 1 rymmer så mycket som förenklar och förgyller vardagen. Café, restaurang, reception, konferens, gym, cykelgarage med omklädningsrum och tillgång till bilgarage. Samt stora sociala ytor för att mötas och umgås.

Mitt på husets långsida, på Mathildatorget, ligger den rejält tilltagna huvudentrén. Innanför möts man av husets reception och en generös takhöjd, rymd och ljus. Slå dig ner i loungen eller starta dagen med en kopp kaffe i cafét.

En tidlös arkitektur för alla sinnen

I Kvarter 1 välkomnas ni till tidlöst moderna kontor med en omsorg om detaljerna. Den hållbara arkitekturen präglas av klassiska kvaliteter, fast med siktet mot framtiden. Kvarter 1 är en reslig och gedigen byggnad med danskt återbrukat tegel som muras på plats, sedumtäckt tak med solceller och stora fönsterpartier och generösa ljusgårdar med mycket ljus och grönska. Materialvalen är gedigna och valda för att hålla länge. 

Flexibla och innovativa lösningar tar höjd för framtida behov. Stadskvarteren Haga Norra utvecklas med hållbarhet i fokus, med innovation inom både energiförsörjning, återbruk och mobilitetslösningar för bilar och cykel. Haga Norra kvarter 1 är miljöcertifierat till BREEAM-SE Outstanding.

Visionsbild
Visionsbild

Läge, läge, läge

Läget i Arenastaden, 7 minuter från city och med Hagaparken runt hörnet, gör Kvarter 1 i Haga Norra till en tillgänglig och inbjudande plats för medarbetare, boende och besökare.

Kvarter 1 har direkt koppling till Mathildatorget och Torfredsplatsen med mycket liv, rörelse, grönska och mötesplatser. I närheten ligger Westfield Mall of Scandinavia och Friends Arena.

Fyra minuter gångpromenad till Solna Station – norra Stockholms bästa kommunikationsläge med tvärbana, pendeltåg och bussar. När T-banan öppnar 2028 så kommer två uppgångar i närheten av Haga Norra.

Fyra minuter till Odenplan och 7 minuter till city med pendeltåg. Med cykel når du innerstaden på 12 minuter.

PQi – Utmärkt Projektkvalitet

Kvarter 1 har tilldelats kvalitetsutmärkelsen "PQi – Utmärkt Projektkvalitet," ett årligt pris inom bygg- och fastighetssektorn.

"PQi – Utmärkt Projektkvalitet" tilldelas projekt som har upprätthållit en extraordinär hög kvalitet över tid och presterat i enlighet med branschens bästa praxis. Referensvärden för bästa praxis baseras på alla mätta projekt och uppdateras kontinuerligt. Varje nominerat projekt genomgår en kvalitetskontroll av mätresultat och andra kvalitetsparametrar för att säkerställa utmärkelsens relevans. Priset delas ut gemensamt av Byggherrarna, Byggföretagen och Binosight AB.

Läs mer


BREEAM-SE Outstanding


Sveriges största kontorsfastighet med återbrukat tegel


BREEAM Byggnad 2023

Miljö och hållbarhet i fokus

I Kvarter 1 har vi satt ambitiösa mål för hållbarheten. Vi har sedan starten i projektet haft stort fokus på cirkulärt byggande, medvetna materialval och återbruk, med det övergripande målet att minska CO2-avtrycket med 25% från de ursprungliga beräkningarna till den slutliga produkten. Dessa mål ställer höga krav på val av metoder, både under planerings- och byggfasen.

Fastigheten har preliminärt certifierats med den högsta betygsnivån "Outstanding" enligt BREEAM-SE och är för närvarande en av endast tio nyproducerade byggnader i Sverige som har uppnått denna höga standard.

Byggnadens fasad består av återbrukat platsmurat tegel, vilket gör fastigheten till den största kontorsfastigheten med återbrukat tegel i Sverige just nu. Dessutom har vi lagt särskild vikt vid byggnadens energianvändning, som nu överträffar Boverkets byggregler med en minskning på över 50% jämfört med deras krav för nybyggnation.

Några andra höjdpunkter från projektet: 

 • Byggnaden försörjs med fjärrvärme och fjärrkyla samt en stor solcellsanläggning på taket. Installationerna är energieffektiva och närvarostyrda och för att minska behovet av köpt fjärrkyla nyttjas frikyla. Byggnaden har en låg formfaktor och ett effektivt klimatskal med låga U-värden samt solskydd.
 • 74% av byggnadens takyta täcks av sedum, och på marknivå har vi skapat artrika planteringar som främjar den biologiska mångfalden och fördröjer dagvatten men kan också bidra till temperaturreglering och bättre luftkvalitet. 
 • Byggnaden erbjuder gott om cykelparkering och bekvämligheter för cyklister, ligger nära kollektivtrafik och har bilparkeringar med laddningsmöjligheter för elbilar, vilket främjar hållbara transporter.

Karta

Visionsbild

Hyresgäster i huset

 • JM är projektutvecklare, byggherre och byggentreprenör av bostäder och flyttar sitt huvudkontor till Kvarter 1 i Haga Norra. Läs mer >
 • Coor, ett nordiskt servicebolag inom facility management-tjänster flyttar sitt huvudkontor hit och öppnar samtidigt konferens, restaurang och deli i Kvarter 1. Läs mer >
 • Randstad, som arbetar med bemanning och rekrytering flyttar in på våning 8. Läs mer >

Fakta

 • Adress: Mathildatorget 13
 • Kontorslokaler: från 1 000 kvm till 10 000 kvm
 • Total LOA: 27 000 kvm
 • Inflytt: 2024
 • Service och innehåll: kontor, reception, konferens, gym, cykelgarage, café, kvarterskrog och två butiker i huset, ljusgårdar och terrass.
 • Miljöcertifiering: BREEAM-SE Outstanding
 • Arkitekt: BAU
Visionsbild

Planlösning

Bild

Visionsbild

Visa på karta

Filter

Har du en fråga?

Karl Henrik Lenneryd
Uthyrare Projekt
+46 76 894 45 25


Kontaktkort
Lennart Öberg
Uthyrare Projekt
+46 70 678 01 89


Kontaktkort