Populära sökningar

En renare stad med Nollzon

Fabege har anslutit sig till taxitjänsten Nollzon – och bidrar genom det till en renare och tystare stad.

Elbil istället för traditionell taxi

I början av året anslöt sig Fabege till Nollzon - en satsning som ska bidra till en renare och tystare stad. Det innebär att företaget i första hand får en miljövänlig elbil istället för en traditionell taxi varje gång kunder eller medarbetare behöver skjuts.

– Fabeges övergripande ambition är att skapa förutsättningar för ett hållbart beteende- och resmönster i de områden vi utvecklar. Varje litet steg är viktigt, säger Mia Häggström som är hållbarhetschef på Fabege.

Hon fortsätter:
- Vi är övertygade om att Nollzons arbete är en av flera pusselbitar som på sikt gynnar människorna i gatumiljön och harmoniserar med de globala utmaningar som all stadsutvecklingen står inför med tuffa klimat- och transportmål.

Ideell förening

Bakom den ideella föreningen Nollzon står aktörer som Vattenfall, IBM, ABB, Gröna Bilister och Sustainable Innovation. De hoppas att så många företag som möjligt ska ansluta sig till tjänsten så att taxibolagen börjar använda elbilar i större utsträckning än idag – för att på så sätt undvika onödiga utsläpp.

Hoppas på spridning i landet

I nuläget är Nollzon en förening som verkar för bättre miljö endast i Stockholm, men förhoppningen är att resten av landets ska haka på initiativet. Företag eller organisationer som verkar utanför huvudstaden kan också ansluta sig för att visa taxibolagen hur viktig den här frågan faktiskt är.

- Det är busenkelt att ansluta sig och nu ger vi automatiskt förtur till elbilstaxi när en resa beställs till eller från Fabeges kontorsadresser. Vår förhoppning är att fler företag ansluter sig för att tillsammans med oss bidra till en renare och tystare närmiljö, säger Mia.

Läs även

Så cyklar du säkert i vinter

Allt fler stockholmare cyklar till jobbet. Nybyggda cykelparkeringar gör pendlingen smidigare.

Läs mer

Res klimatsmart till jobbet

Flera företag i Arenastaden gör CERO-analyser för att minska koldioxidutsläpp kopplade till medarbetares resor. Läs om varför klimatsmarta resor är rätt.

Läs mer