Populära sökningar

Anrikt möter nytt på Centralbadet

På Centralbadet du hittar det mesta inom hälsa oavsett om det är bad, behandlingar eller spännande mattrender. Följ med på en hundraårig spatradition!

Bara några kliv från stimmiga Drottninggatan, i en av Stockholm minsta och lummigaste parker, infinner sig tystnaden. Det är med ro i sinnet man går in genom den sirligt utsmyckade entrén till Centralbadet, något som mängder av stockholmare och turister gjort genom åren.

- Till våra gäster vill vi dela med oss av mer än 100 års erfarenhet av hälsa och badtradition, säger Camilla Engdahl, spa-ansvarig.

Centralbadet ritades av arkitekten Wilhelm Klemmig som hade som vision att skapa ett ”fönster mot naturen” i härlig jugendarkitektur. När badet öppnade 1904 var det Sveriges modernaste med bland annat tre bassänger för herrar, två för damer, kolsyrebad, "elektriska ljusbad", tennis- och kägelbanor, cigarrbutik, frisör och fotoateljé.

Många nyskapande behandlingar

I dag finns ett rikt utbud av aktiviteter i de 3 500 kvadratmeter stora lokalerna. Förutom att simma i det vackra salongsbadet kan man njuta av kurbad, besöka den romerska bad- och bastuavdelningen, gå på gym samt privat- eller gruppträning med yoga, meditation och qigong.

Här finns behandlingar från jordens alla hörn som ayurvedisk terapi och japansk shiatsu, och även mer traditionella som svensk klassisk massage. Nästan alla produkter som används på Centralbadet är ekologiska och maten som serveras är ekologisk och närproducerad.

- Det anrika möter det moderna, vi bevarar traditioner men är också visionärer i Klemmings anda, säger Camilla. Vi har återinvigt vår barberarsalong där man kan få sig en klassisk rakning. Man kan också boosta immunförsvaret året om med ljusbadsterapi och sol i Ecobarens orangeri och solcafé. Vi ligger även i framkant när det gäller detoxbehandlingar för en god tarmhälsa med bland annat colonterapi samt österländsk ansiktsdiagnostik.

Friskvårdslösningar för företag

För företag finns det skräddarsydda friskvårdslösningar med träning och mindfulness för att bland annat förebygga stress.

- Studier visar att friskvård är avgörande för hur man presterar på jobbet, säger Camilla. Den förebygger stress och andra hälsorisker och gör att man kan uträtta mer och bli mer kreativ på kortare tid.

Just nu erbjuder Centralbadet tjänsten ”Reboost”, för företag som vill ge sina medarbetare förebyggande stressrehabilitering och återhämtning. Tjänsten är skattemässigt avdragsgill. Vill du veta mer? Skicka e-post till reboost@centralbadet.se.

Några milstolpar i Centralbadets historia

  • 1902 Arkitekt Wilhelm Klemming ritar badet i pampig jugendstil.
  • 1904 Invigning av det som då var Sveriges mest moderna badhus.
  • 1920-talet: Många simtävlingar hålls här, bland annat slår legendaren Arne Borg flera rekord.
  • 1965 Stockholms stad köper badhuset och planerar att riva det.
  • 1979 Fasadrenovering av det då ganska nedgångna badhuset.
  • 1985 Fastigheten K-märks och det bestäms att det bara får användas som badhus.
  • 1987 Centralbadet renoveras under två år.
  • 2004 Hundraårsjubileum. En byst föreställande Klemming avtäcks.
  • 2010 Badhuset stängs i ett år för renovering.
  • 2011 Centralbadet återinvigs.

Källa: Wikipedia, Centralbadet.se

Fotnot: Fabege äger Centralbadets fastighet.

Skapad: 16 oktober 2017

Läs även

MathWorks flyttar till Arenastaden och Fabege

Hyresavtalet omfattar 1 100 kvm i fastigheten Kvarteret Poolen. Tillträde planeras till oktober 2024 och avtalet löper i...
Läs mer

Kvarteret Poolen får Solna stadsmiljöpris 2024

Kvarteret Poolen ligger i Arenastaden i Solna och är en 3D-fastighet som består av ett tio våningar högt kontorshus och ...
Läs mer