Populära sökningar

Serva cykeln på jobbet

Gratis motion och snabbare resväg till och från jobbet. Allt fler upptäcker fördelarna med att cykla. Vid sidan om bra parkeringar och omklädningsrum erbjuder Fabege även sina hyresgäster möjlighet till cykelservice två gånger om året. Under april och maj är det dags igen.

Robert Otterstål, biträdande fastighetschef på Fabege, cyklar till och från jobbet 3–4 dagar i veckan året om.

– Det finns så många fördelar med att cykla. Dels är det en pulshöjande aktivitet och gratisträning varje dag, dels kommer jag snabbare till jobbet än om jag åker kommunalt eller bil. Sedan är det trevligt att följa skiftningarna i naturen och se utvecklingen av cykelvägarna och vad kommunerna gör för att förbättra för cyklisterna.

Bra förutsättningar för cykelpendling är en prioriterad fråga för Fabege vid såväl ny- och ombyggnationer som i befintliga fastigheter. Att föra diskussioner med trafikplanerare i de kommuner där företaget har fastigheter är en självklarhet.

– Vi samverkar för att förbättra närområdet kring våra fastigheter men även för att förbättra möjligheten att ta sig till och från området. För vissa områden har vi även tagit fram cykelkartor till våra hyresgäster med ungefärlig tidsåtgång att ta sig fram - från exempelvis centrala Stockholm till Arenastaden.

Ambitionen är helt enkelt att skapa rätt förutsättningar för den som vill cykla till och från jobbet, oavsett vilket marknadsområde eller fastighet det handlar om.

– Generellt sett erbjuder vi parkeringsmöjligheter både utanför och i fastigheten. I några av våra större fastigheter har vi även servicedepåer med tryckluftspumpar och spolplatta. Vi ser också till att det går att ladda sin elcykel och i flera av våra fastigheter finns möjlighet att duscha och byta om.

Under april och maj är det åter dags för de återkommande cykelveckorna när hyresgästerna kan lämna in sin cykel till subventionerad kostnad för service på morgonen och hämta ut den vid arbetsdagens slut. Cykelveckor ordnas även på hösten.

– Det här är ett bra tillfälle att få sin cykel fixad inför sommaren. Jag upplever att allt fler har blivit medvetna om fördelarna med att cykla, tar man hand om cykeln så tar den hand om dig. Det är verkligen en tidsbesparing och en frihet att kunna ta sig vart man vill när man vill.

 Tips!  

  • Ha alltid hjälm.
  • Se till att dina däck är hela.
  • Har du snabbkoppling på hjulen – dubbelkolla att den sitter fast.
  • Även på våren kan det behövas lyse tidig morgon och sen kväll.
  • Ha alltid med reservslang, minipump och däckavtagare.
  • Var aktsam innan gatorna sopats rena från rullgrus.
  • Ge tydliga tecken och titta alltid bakåt vid omkörning.
  • Är du en ovan cyklist? Var extra uppmärksam på andra trafikanter.
Skapad: 19 april 2017

Läs även

Nordens största arena byter namn till Strawberry Arena

Idag, den 12 juli, träder namnrättighetsavtalet i kraft mellan Strawberry och Stockholm Live avseende nationalarenan i S...
Läs mer

Fabege erbjuder kontorslokaler på bästa läge i Arenastaden efter omförhandling med Telia

Omförhandlingen med Telia innebär en minskning av förhyrd kontorsyta till knappt 25 000 kvm och att byggnaden öppnas upp...
Läs mer