Populära sökningar

Välkomna ICA till Arenastaden!

I dag, 28 januari 2019, går flyttlasset för ICA:s huvudkontor till Arenastaden. Vi hälsar dem varmt välkomna och hoppas att de ska trivas i nya lokalerna, som skräddarsytts tillsammans med matjätten för att förverkliga företagets vision; En gemensam plats med de bästa förutsättningarna för innovation, samverkan, produktivitet och välmående.

Bakom flyttbeslutet finns allt från utrymmesskäl till ett behov av effektiviseringar och möjligheten att arbeta mer aktivitetsbaserat. I och med flytten samlas cirka 2 000 ICA-medarbetare, som tidigare suttit i olika lokaler, under samma tak. Det innebär bland annat bättre utnyttjade kvadratmeter, större samverkan mellan koncernens olika funktioner och bättre möjligheter att införa nya arbetsmetoder och digitala lösningar.

Hållbarhet i fokus

Ett viktigt fokus i flyttprojektet har varit hållbarhet, vilket är ett område med många bottnar.

- Hållbarhet är jätteviktigt för oss på ICA, så det ville vi ha in i allt från hur själva huset är byggt till hur kontorets utformning kan främja den fysiska och psykiska hälsan, säger Maria Bidegård, ansvarig projektledare för flytten.

Kontoret är miljöcertifierat enligt BREEAM-SE nivå excellent, vilket bland annat uppnåtts med genomtänkta materialval och energi- och resurssmarta lösningar som laddningsstolparna för både cykel och bil i garaget och solceller på taket. Det handlar med andra ord både om att byggnaden i sig ska vara miljösmart och att göra det enkelt för medarbetarna att agera miljösmart.

I hållbarhetstanken ingår även det nya arbetssättet och personalens trivsel. ICA@work är företagets tolkning av ett aktivitetsbaserat arbetssätt med varierade arbetsmiljöer, anpassade efter ICA:s och medarbetarnas behov. Metoden bygger på tre lika viktiga delar: Digital och fysisk arbetsmiljö samt kultur/ledarskap. Dessutom finns bland annat utmärkta träningsmöjligheter, ett växthus på taket, matsal och kafé och cykelgarage.

- Om alla kollegor tycker om att komma till kontoret och har kul under de timmarna man spenderar tillsammans här, så har vi lyckats. Positiva tankar och god energi gynnar allas syften, säger Maria Bidegård.

ICA:s gamla lokaler i Solna Business Park kommer totalrenoveras, innan Skolverket flyttar in sista kvartalet 2019.

Skapad: 29 januari 2019

Läs även

Nordens största arena byter namn till Strawberry Arena

Den 12 juli trädde namnrättighetsavtalet i kraft mellan Strawberry och Stockholm Live avseende nationalarenan i Solna oc...
Läs mer

Fabege erbjuder kontorslokaler på bästa läge i Arenastaden efter omförhandling med Telia

Omförhandlingen med Telia innebär en minskning av förhyrd kontorsyta till knappt 25 000 kvm och att byggnaden öppnas upp...
Läs mer