Populära sökningar

Hyr en elmoped i sommar

Fabege erbjuder sina hyresgäster att hyra elmopeder. Målet är att förenkla vardagen för de anställda samt att erbjuda klimatsmarta kortare resor.

Nu blir vardagen enklare för alla anställda som sitter i ett Fabegehus i Solna Business Park eller Sundbyberg. Från mitten av juni kommer kunderna enkelt att kunna hyra en elmoped för att ta sig till och från möten. Det är Fabege och Elbilio som tillsammans utvecklat konceptet.

– Det måste finnas bra delningslösningar i framtiden för att samhället ska klara de uppsatta klimatmålen, säger Jesper Lönnqvist på Elbilio.

Publika tjänster som liknar denna finns det redan gott om. Det som gör den här tjänsten unik är att elmopederna har sin specifika plats i det egna kontorets garage där de står skyddade från väder och vind, samt att det bara är kunderna som får hyra.

Vilka är fördelarna med den nya tjänsten?

– Framförallt att resorna blir mer hållbara. Elmopeden är ett starkt komplement till kollektivtrafiken, eftersom fler kan välja att lämna bilen hemma. I och med att alla mopeder är eldrivna är det bättre för miljön än att köra egen bil, om bilen drivs av fossila bränslen, säger Jesper Lönnqvist på Elbilio.

– Tillgängligheten är viktig. Det är också det snabbaste och smidigaste sättet att ta sig fram på, eftersom du slipper köerna. Delningsekonomin är också ett starkt argument, när man delar på något blir priset mycket lägre. Det ligger självklart en miljöaspekt i delandet, det behöver inte tillverkas lika många vespor, tillägger Pelle Sjögren på Elbilio.

Hur ser ni på framtiden för den här typen av delningstjänster?

– Det händer mycket i Stockholm just nu. Det måste finnas bra delningslösningar i framtiden för att samhället ska kunna leva upp till de uppsatta klimatmålen. Olika aktörer behöver samverka för att förenkla för människor att agera rätt. Människor måste ändra sitt beteende. För att det ska ske, måste det vara enkelt och tillgängligt, säger Jesper Lönnqvist.

Hur fungerar det rent praktiskt att hyra?

– Först laddar du ner appen Elbilio och legitimerar dig med Mobilt BankID. Därefter knyter du ditt kreditkort till appen. Till en början kommer det att finnas fem elmopeder tillgängliga och du kan enkelt boka i förväg genom appen. Hjälm finns självklart att låna kostnadsfritt, förklarar Pelle Sjögren.

Hur har responsen varit hittills?

– Intresset är jättestort. Alla som arbetar med delningstjänster tycker det här är jättebra. Fabege har planer på att sätta upp fler stationer i framtiden så att du kan resa från ett område till ett annat och därmed ha en given plats att ställa din el-moped på även där. Det här är definitivt framtiden, avslutar Pelle Sjögren.

Hur ser resonemanget ut från Fabeges håll?

Vi tror att det är viktigt att våra hyresgäster/kunder erbjuds ett alternativ för hållbart och enkelt resande, något som verkligen förenklar deras arbetsdag. Vi har därför tillsammans med Elbilio tagit fram ett sådant alternativ som vi tror kommer att användas för att snabbt ta sig till möten i eller utanför närområdet eller utföra ärenden under lunch, säger Johnny Pettersson-Springer, Chef Affärsområde Parkering hos Fabege.

Skapad: 19 juni 2019

Läs även

Inbjudan till presentation av Fabeges delårsrapport januari-mars 2024

Torsdagen den 25 april 2024 klockan 07:30 offentliggörs Fabeges delårsrapport januari -mars 2024. Investerare, analytike...
Läs mer

Fabege har anställt Anna Nyberg som Affärsutvecklingschef i Flemingsberg

Annas uppdrag är att förverkliga Fabeges del av visionen för Flemingsbergs framtida utveckling.
Läs mer