Populära sökningar

Hotel Kung Carl

Hotel Kung Carl och Fabege har tillsammans skapat en ny mötesplats på Stureplan.

"Vår relation var en avgörande nyckel till framgång”

Stockholms äldsta hotell har genomgått en spektakulär förvandling. Att kliva in här är som att besöka en annan värld. Sirliga blommönster möter rosa marmor, mjuk sammet och en glittrande cocktailbar. Likt en dröm om Paris mitt på Stureplan.

 

Hotellet, som är Stockholms äldsta, har en imponerande historia. Det grundades redan 1866 på Brunkebergstorg av vinhandlaren Johan Lundberg och tog sitt namn efter den regerande monarken. 1925 gick flytten till dagens adress, där Hotel Kung Carl snabbt blev en självklar knutpunkt för tidens kulturella elit. August Strindberg, Greta Garbo och Selma Lagerlöf är bara några legender som haft sitt andra hem i den magnifika jugendfastigheten.

När familjen Östlundh förvärvade hotellet 1977 bestod det av 46 rum och en enkel matsal. Sedan dess har mycket hänt. I dag rymmer det 143 rum, två barer, en bistro, festvåningar, gym, konferensavdelning, takterrass och en egen jazzklubb. När Fabege köpte fastigheten 2005 inleddes också ett nära samarbete som har resulterat i en rejält ansiktslyft.

– Senaste åren har varit extremt händelserika. Tillsammans har vi byggt till ett våningsplan, gjort stambyten, renoverat hela fasaden, rustat upp badrummen, och förstås vår nya entré med tillhörande ombyggnad som är det största vi gjort. Tidigare stod fastigheten ut för att den var så sliten, nu står den ut för att den är så vacker, säger Marcus Östlundh, vd på Hotel Kung Carl, när vi slår oss ner i den nya restaurangen Bistro La Belle Epoque.

Vill du veta mer om Hotel Kung Carl och vårt samarbete? Klicka här >

Skapad: 03 oktober 2022

Läs även

Flemingsberg Block Party tillbaka i centrala Flemingsberg

Förra årets uppskattade gatufest med livemusik, konst och dans under Regulatorbron i Flemingsberg är tillbaka.
Läs mer

Inbjudan till presentation av Fabeges delårsrapport januari-mars 2024

Torsdagen den 25 april 2024 klockan 07:30 offentliggörs Fabeges delårsrapport januari -mars 2024. Investerare, analytike...
Läs mer