Populära sökningar

Streama ett all inclusive-kontor mitt i Stockholm

I dagens alltmer flexibla arbetsklimat är det inte alla företag som längre passar i den traditionella kontorsmallen med långa kontrakt och ett fast antal platser. Därför har Fabege nu applicerat en helt ny lösning på sina kontor – så att du som företagare kan expandera och flytta när än det passar dig.

Artikel publicerad i SvD i maj 2023

Alla som någon gång bytt kontor vet hur mycket logistik som ligger bakom processen. Monitorer och möblemang, ska allt fraktas från ett ställe till ett annat. Och dessutom finns alltid risken att man blir fast i ett långtgående kontrakt som inte är optimalt vid varken expansion eller minskning av personalstyrkan. Fastighetsbolaget Fabege har sett problematiken och därför fram ett helt nytt koncept – NOW. 

– Man kan jämföra våra NOW-kontor med vanliga stremingtjänster. Istället för att du hyr en kontorslokal på ett fast antal månader, hyr du det på månadsbasis och kan också flytta ut och in i ett nytt när företaget vuxit ur det gamla, säger Niclas Ternstål, affärsutvecklare för nya kunder på Fabege.

Fabeges NOW-kontor kommer med fullt utrustade och toppmoderna kök ...

... och med mötesrum och andra faciliteter som gynnar företagare av alla storlekar

NOW-kontoren är utspridda runt om i Stockholm, bland annat i Solna och city, och har i dagsläget skrivbordsplatser för allt från sex till 30 personer samtidigt. Dock använder företaget sitt kontor hur de önskar och kan på så sätt genom flexibel schemaläggning erbjuda platserna till fler än 30 personer. Kontoren är nyrenoverade med mycket återbrukat material och fullt utrustade med monitorer, ergonomiska stolar och skrivbord. Där finns också välfyllda pentrys med kaffe och te till förfogande. 
– Det är bara för företaget att ta med sina datorer och sin personal när de flyttar in i ett NOW-kontor, allt annat finns på plats. Det ingår även städtjänster. På så sätt kan alla ägna sig åt det de ska göra, och inte oroa sig för att bygga möbler, vattna blommor eller köpa toapapper. Det går både att få ett helt eget kontor för det enskilda företaget eller att dela med andra, säger Niclas Ternstål.

Fabege började utveckla sitt NOW-koncept i början av 2020 när det blev märkbart att flexibilitet var av stor vikt. Genom grundliga undersökningar med fokus på företagande och kontorslösningar identifierade de nya mönster i hur företag nu arbetar. 

– Många företag, inklusive vi själva, var fast i traditionella kontorslösningar. Flexibilitetstrenden såg vi som starkt växande och i och med den även kravet på en ny typ av lösning. Vi ger företag möjligheten att få en nyckel till ett helt nytt kontor redo för inflytt redan imorgon, där renoveringar och andra anpassningar inte är nödvändiga. Vårt mål framåt är att fortsätta expandera NOW-kontoren för att kunna erbjuda fler företag en mer flexibel lösning, avslutar Niclas Ternstål.

Niclas Ternstål, affärsutvecklare för nya kunder på Fabege. Foto: Jeanette Hägglund

Skapad: 23 maj 2023

Läs även

MathWorks flyttar till Arenastaden och Fabege

Hyresavtalet omfattar 1 100 kvm i fastigheten Kvarteret Poolen. Tillträde planeras till oktober 2024 och avtalet löper i...
Läs mer

Kvarteret Poolen får Solna stadsmiljöpris 2024

Kvarteret Poolen ligger i Arenastaden i Solna och är en 3D-fastighet som består av ett tio våningar högt kontorshus och ...
Läs mer