Populära sökningar

Armaturer från Nöten återbrukas i Ukraina

I historieböckerna kommer 2022 att framstå som året då Ryssland invaderade Ukraina. Denna dramatiska händelse suddade på ett overkligt och skrämmande sätt ut gränsen mellan verklighet och fiktion. Tyvärr fortsätter svåra tider att prägla situationen. På Fabege strävar vi vidare för att bistå de drabbade, både lokalt och bland flyktingar här i Stockholm, samt genom samarbeten med olika organisationer som arbetar direkt på plats.

Vi har nyligen inlett ett samarbete med hjälporganisationen OperationChange, en oberoende organisation som arbetar för att stödja de drabbade i Ukraina genom att tillhandahålla mat, medicinsk utrustning, kläder, skor, leksaker och mer. OperationChange förser även drabbade områdena med byggmaterial och stöder gemenskapen för att möjliggöra långsiktig och hållbar utveckling.

De armaturer som inte längre behövs i fastigheten Nöten på Solna Strand, efter vår ombyggnation för Saab, kommer att skickas till en stad i Ukraina som heter Dnipro där de kommer att användas i ett sjukhus som heter ”Dnipropetrovsk Regional Clinical Hospital”.

"När möjligheten att bistå Ukraina med att återuppbygga landet uppstod, var det självklart för Fabege, vår rivningsentreprenör Rival och Saab att de demonterade armaturerna från projektet skulle komma till nytta på ett meningsfullt sätt istället för att hamna som skrot. Utöver att vi är glada över att kunna hjälpa Ukraina, så är vi stolta över återbruket av vår donation, en viktig del i vårt hållbarhetstänk," säger Joakim Perers, projektchef Fabege.

”Vi är mycket tacksamma för samarbetet med Fabege och Rival och att vi erhållit armaturer som nu kommer till nytta i Dnipro. Våra erfarenheter på plats i Ukraina är att det utländska stödet är oerhört viktigt och mycket uppskattat av människor i Ukraina. Vi skulle uppskatta att få återkomma med bilder och annat när armaturerna monterats.  Vi ser också fram emot fortsatt gott samarbete med Fabege och Rival,” säger Sven Kerstis på OperationChange.

Läs mer om OperationChange och deras arbete för Ukraina på www.operation-change.org, eller på deras Linkedin-sida https://linktr.ee/operationchange.

Skapad: 22 januari 2024

Läs även

Inbjudan till presentation av Fabeges delårsrapport januari-mars 2024

Torsdagen den 25 april 2024 klockan 07:30 offentliggörs Fabeges delårsrapport januari -mars 2024. Investerare, analytike...
Läs mer

Fabege har anställt Anna Nyberg som Affärsutvecklingschef i Flemingsberg

Annas uppdrag är att förverkliga Fabeges del av visionen för Flemingsbergs framtida utveckling.
Läs mer