Populära sökningar

Arenastadens minsta hyresgäster

Fabege är ett av många företag som valt att bli fadder åt ett antal bin som nu har en kupa i den nybyggda gröna stadsdelen.

Under våren har Arenastaden fått många nya hyresgäster – några av dem är bin. Fabege är ett av många företag som valt att bli fadder åt ett antal bin som nu har en kupa i den nybyggda gröna stadsdelen. Satsningen är en del av Fabeges hållbarhetsarbete.

- Om bina försvinner får vi människor pollinera själva. Det kan få ödesdigra konsekvenser då 75-80 procent av alla grödor i världen är beroende av att pollineras av bin, tillsammans med flugor, humlor och fjärilar, säger Johan Belin fastighetschef på Fabege.

Det är organisationen Bee Urban som placerar ut bikuporna och sköter det dagliga underhållet. De ser även till att honungen tas om hand.

- Bin är fredliga djur, så de kommer bli nya trevliga grannar till vår mångfald av tvåbenta hyresgäster. Vår förhoppning är att Arenastaden ska bli mer grönskande och detta är en del av detta arbete, säger Johan Belin.

Sedan 2013 finns det en bikupa intill Fabeges fastigheter i Hammarby Sjöstad.

- Vi ville profilera stadsdelen som en grönskande oas, strax utanför tullarna. Ett område som präglas av grönska och vatten istället för stress. Vi placerade ut en bikupa och bina producerade något som vi kallade för Kreativ dunderhonung, säger Johan Belin.

Om ditt företag också vill ha en bikupa kan du beställa en via www.beeurban.se

Foto: Pressbild från Bee Urban

Skapad: 19 maj 2015

Läs även

Inbjudan till presentation av Fabeges delårsrapport januari-mars 2024

Torsdagen den 25 april 2024 klockan 07:30 offentliggörs Fabeges delårsrapport januari -mars 2024. Investerare, analytike...
Läs mer

Fabege har anställt Anna Nyberg som Affärsutvecklingschef i Flemingsberg

Annas uppdrag är att förverkliga Fabeges del av visionen för Flemingsbergs framtida utveckling.
Läs mer