Populära sökningar

Pep-parkerna i Solna

Ett viktigt samarbete

Pep Parkerna i Solna är ett samarbete mellan Solna stad, Fabege och Generation Pep - en organisation initierad av Kronprinsessparet. Satsningen är ett pilotprojekt med syfte att utveckla en modell för samverkan mellan en kommun och det lokala näringslivet, som kan spridas till andra delar av landet. Hösten 2019 invigdes den första Pep-parken i Huvudsta, i närvaro av Prins Daniel. Under hösten 2020 öppnar den nya färgsprakande Pep-parken i Arenastaden. Den tredje parken planeras i Hagaparken.

Den 26:e oktober 2021 mottog Pep-parken i Huvudsta det internationella arkitekturpriset "IOC IAKS Award in Bronze" och fick dessutom en extra utmärkelse för dess tillgänglighetsanpassning. Läs mer om priset här>

Film från senaste parken i Arenastaden.

Pep Park Arenastaden

Den senaste Pep-parken i Arenastaden tar avstamp i utmaningen att omvandla en asfalterad yta till en plats som inspirerar till såväl lek och rörelse som träning och vardagsmotion. Den nya parken består till största delen av markmålningar med pixelgrafik och perspektiv som skapar lekfulla 3D-effekter och uppmuntrar till aktiviteter för besökare i alla åldrar. Parken invigdes under hösten 2020. 

Vi fastnade tidigt för idén att arbeta med målad asfalt och ett koncept med dataspelsgrafik. Vi ville flytta den digitala världen, som många unga spenderar så mycket tid i, ut i verkligheten. Genom att skapa 3D-effekter beroende på var man står så hoppas vi att leken blir ännu roligare än på skärmen. Vi har velat skapa en park som sätter igång fantasin hos de som besöker den. 

Sam Keshawarz, arkitekt, Outer Space arkitekter.

Bilder från Pep-parken i Arenastaden tillsammans med Carolina Klüft, verksamhetschef på Generation Pep. 


Lek och träning för alla åldrar


Lekfulla 3D- effekter

Pep Park Huvudsta

Söndagen den 1:a september 2019 invigdes den första Pep-Parken i Sverige, och det är den första av de tre aktivitetsparker som ska uppföras i Solna. "100 meter Pep" är en park med redskap och utrustning för lek, rörelse och vardagsmotion för barn, unga och vuxna tillsammans, en park utöver de vanliga.

Parken innehåller redskap och utrustning anpassade för olika åldrar och funktionsvariationer, och stimulerar till såväl spontan som planerad aktivitet. Tanken är att utbudet ska utveckla rörelseförmåga, koordination och andra fysiska färdigheter, samtidigt som miljön uppmuntrar till lek och rekreation – här finns till exempel studsmatta, balansgång, löparbana, en utomhusscen och planteringar med ätbara frukter och bär. Parken kan också fungera som ett utegym för vuxna.

Bilder från Pep-parken i Huvudsta. 

 

Ändrad 16 november 2023

Läs mer

Internationellt arkitekturpris till Pep Park i Solna

Internationellt arkitekturpris till Pep Park i Solna.

Läs mer

Ny Pep Park sätter färg på Arenastaden

Läs mer

Solna får sin första Pep Park

Den 1 september invigdes den första Pep Parken i Sverige, med redskap och utrustning för lek, rörelse och vardagsmotion för barn, unga och vuxna tillsammans.

Läs mer