Energieffektivisering på Fabege - Fabege

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Energieffektivisering

Vi har arbetat systematiskt med energifrågorna i över 15 år och har uppnått mycket goda resultat. Vår ambition är att vara branschledande inom energieffektivisering och hållbara kontorsfastigheter.

Det aktuella målet för våra fastigheter är att minska energibehovet till 77 kWh/m2 Atemp. Vår energistrategi har starkt fokus både på våra processer och arbetssätt kopplat till hur vi arbetar med energifrågan, men även vilken teknik vi ska använda och förbättra i våra fastigheter och stadsdelar. Viktiga fokusområden kring teknik i vår energistrategi är till exempel klimatskal, utbyggnad av förnyelsebar energi, geoenergilösningar, effektoptimering samt behovsanpassning med hjälp av digitalisering.  

100%
vindproducerad el

100%
servicebilar av el

98%
lägre koldioxidförbrukning

Viktiga fokusområden i vår energistrategi är bland annat återvinning av kyla från serverrum, klimatskalsåtgärder, förbättrad värmeåtervinning i ventilation och behovsanpassning med hjälp av digitalisering.

I den nya levande stadsdelen Haga Norra kommer vi producera vår egen värme och kyla. När stadsdelen står klar 2027 kommer hela stadsdelens kontor, bostäder och handel försörjas geoenergi. Vill du veta mer? Läs mer >>

2018 börjar vi bygga det första noll-energi hotellet i Sverige. Hotellet kommer att stå klart 2021 och drivs av Choice Hotels. Läs mer >>

Ändrad 17 april 2020

Läs även

Nationalarenan 3

I Arenastaden bygger vi Skandinaviens första nollenergi-hotell. Hotellet blir en del av Nordic Choice Hotels kedja Comfort Hotel.

Läs mer

Närproducerad energi i Haga Norra!

I den nya levande stadsdelen Haga Norra kommer vi producera vår egen värme och kyla.

Läs mer