Street Gallery - Fabege

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

En konstutställning i gatumiljö

Solna Business Park är en stadsdel som är i förändring. Här kommer det hända grejer, både i det stora och i det lilla. Street Gallery c/o Fabege är en del av det. En konstutställning i gatumiljö med ett överraskande innehåll som förgyller vardagen. En av flera plötsliga och oväntade inslag i vardagen som skapar liv mellan husen, trivsel och trygghet. 

Upplev utställningen säkert utomhus från gatan på Smidesvägen och Svetsarvägen.

Aktuell utställning

"Vampyr" av Ida Idaida

Vi är stolta att få välkomna en av de mest spännande samtida unga svenska konstnärerna, Ida Idaida, till Street Gallery c/o Fabege.

Idaida arbetar ur ett upprepande perspektiv av trauma och skräck, som ofta uttrycks genom rumsliga installationer. I dessa spatiala verk fungerar bild, hantverk och mekanik som handfasta redskap för en slags överföring och etablering av lidande utanför den egna kroppen.

Utställningen pågår mellan 20 maj och 31 augusti 2021 på Smidesvägen/Svetsarvägen. Välkommen till Street Gallery!

Läs mer och se konstverken här
Filter

Tidigare utställningar

"New borders" av Daniel Jouseff

Verken i New borders behandlar ämnen som identitet, ursprung, gemenskap, historia och framtid. Hur påverkas uppfattningen om vem man är om man är allt och ingenting?

Utställningen pågick mellan 3 december 2020 och 30 april 2021.

Läs mer och se konstverken här

"Stroissmüller"

Under hösten 2020 kuraterades utställningen "Stroissmüller" av Ilja Karilampi/@trekronorculture.

Konstnärerna som ställde ut sina verk var Renaud Jerez, Lap-See-Lam, Tore Wallert, Sophie Gogl, Hélène Fauquet, Matilda Tjäder, Gustav Wideberg, Ivo Kiuskalaas, Léo Bachiri Wadimoff, Elis Eriksson och Ira Shalit.

Läs mer och se konstverken här

"Babyfather"

Första Street Gallery-utställningen gick under namnet "Babyfather" och var kuraterad av Ilja Karilampi/@trekronorculture.

Utställningen innehöll samtida verk av Ben Schumacher, Gunéll Kulieva, Ilja Karilampi, Martin Kozlowski, Hanna Zelleke Collin, Axel Wannberg, Pierre-Alexandre Mateos & Charles Teyssou och Hans Andersson.

Läs mer och se konstverken här
Ändrad 16 juni 2021

Läs även

Elina Metso sätter färg på Arenastaden

Muralmålaren Elina Metso inviger Fabeges satsning med namnet Livet mellan husen med en stor målning på tegelfasaden på Dalvägen 15 i Arenastaden.

Läs mer

Solna Business Park

Välkommen till Solna Business Park! Ett av Stockholms bästa områden för företag och deras anställda.

Läs mer