Populära sökningar

SEB

BREEAM excellent

Europas hälsosammaste fastighet!

Läs mer om SEBs Fitwel certifiering

En av Sveriges största och snyggaste kontorsbyggnader

SEB-huset med sin vackra fasad möter och hälsar dig välkommen när du kommer till Arenastaden.

Besökare i Arenastaden kan omöjligt undgå Sveriges största kontorsbyggnad. Med sin vackra vita och grå fasad har byggnaden blivit en naturlig del av Arenastaden. Här har SEB sitt största kontor som rymmer cirka 6 000 arbetsplatser, men också flera matsalar och caféer, servicecenter, hörsalar och en motionsanläggning. Det är helt enkelt som en egen liten stad i staden.

Vi är otroligt stolta över det fina kontor som vi har skapat tillsammans med SEB. Ett kontor där hållbarhet och mötesplatser för modernt arbetsliv varit i centrum. 2017 utsågs kontoret  till "Sveriges Snyggaste Kontor" och vi har hört att medarbetarnas trivs hos oss i Arenastaden. Det är vi glada över.

De fantastiska ljusgårdarna bjuder in till spontana möten och den vita färgen tillsammans med starka färger skapar ett behagligt intryck.

Arkitektur

Fasaderna på de sju till fjorton våningar höga husen är klädda med modernt stilrent glas. De tre byggnaderna binds samman både ovan och under mark. En lösning som förenklar samarbeten och spontana möten mellan bankens olika avdelningar. På taken finns planteringar och solceller.

Projektet är med sina 97 000 kvadratmeter BTA och cirka 6 000 arbetsplatser ett av Sveriges största kontor. Uppdelningen i separata husvolymer gör att det ändå upplevs som vanliga stadskvarter. Rörelsen i och kring byggnaderna är ett centralt tema när man sammanbundit och organiserat olika platser i kontorslandskapet med staden utanför. Som en stad i staden.

Istället för att bygga en enda stor byggnad har man istället skapat tre helt separerade byggnader som tillsammans formar två stadskvarter. Detta för att staden ska kunna ha sitt flöde. De olika huskropparna är sammanlänkade med spänger för att man ska kunna röra sig mellan byggnaderna och för att de olika planen ska hålla ihop. 

Fasaden reflekterar sin omgivning

Husvolymerna har gestaltats som tre skarpskurna kristalliska former klädda i glas. Den bärande stålkonstruktionen är individuellt utformad för varje byggnad och har gett motivet till fasadernas olika mönster som är screentryckta i vitt. På ett tematiskt vis reflekterar glaset sin omgivning samtidigt som det tryckta mönstret ger en skiftande skuggeffekt på den bakomliggande fasaden.

"Gestaltningen utgår från en idé att det är kristaller och glaset ger fasaden en lätthet med både djup och transparens. Glaset är präglat av ett mönster som samverkar till ett helhetsgrepp."

Allessandro Ripellino - Arkitekt

Flera ljusgårdar där medarbetarna samlas och kan ha externa möten.

600 mötesrum i olika färger och former.

Flera matsalar och caféer.

Hållbarhet

Byggnaden är redan miljöklassad enligt BREEAM Excellent, med låg energiförbrukning, egen elproduktion via solceller och cykelgarage men har nyligen även certifierats enligt Fitwels hälsocertifiering med fokus på hälsa där certifieringen uppnås via ett poängsystem. Hälsosam mat, tillgång till träning, närhet till lokaltrafik, grönområden, bra luft och belysning är endast några av kriterierna för att uppnå poäng. SEB-kontoret hamnade på högsta möjliga nivå och är därför den första fastigheten i Europa att certifieras med tre stjärnor.

Byggnaderna knyts samman av förbindelser ovan och under mark. Det är också möjligt att promenera mellan taken, som har en parkanläggning med olika artrika landskapstyper. 

Läs mer om Fitwel-certifieringen

Stort, snyggt och hållbart!

  • 97 000 kvm BTA, 72 234 LOA
  • Stjärntorget 3-5, Pyramidvägen 4-22, Magasinvägen 6-12, Råsta Strandväg 5-9, Solna
  • BREEAM Excellent
  • Inflytt 2017-2018
  • Solna Station
  • Totalentreprenad: Veidekke
  • Detailed development plan and project planning document 1: Alessandro Ripellino Arkitekter
  • Systemhandling och bygghandling: Arkitekterna Krook & Tjäder/HMXW Arkitekter
  • Interiör gestaltning och planlösning: Wingårdhs
Filter

Har du en fråga?

Henrik Egnell
Marknadsområdeschef Arenastaden
+46 76 135 82 12


Kontaktkort

Läs även

Arenastaden

"En storslagen plats med rum för det personliga"

I Arenastaden hittar du Friends Arena, Westfield Mall of Scandinavia, företag som SEB, Telia Company, Vattenfall, ICA och det urbant pulserande stadslivet. Faktum är att varje år besöker över 14 miljoner människor stadsdelen.

Läs mer om Arenastaden

Sugen på flytta till Arenastaden eller Haga Norra?

Klicka för att se våra lediga lokaler i Arenastaden och stadskvarteret Haga Norra. Hittar du inte det du söker? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Lediga lokaler i Arenastaden och Haga Norra