Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Energieffektivisering

Fabege har som ambition att vara branschledande inom energieffektivisering.

Vi har arbetat systematiskt med energifrågorna i över 15 år och har uppnått mycket goda resultat. Ett av våra många hållbarhetsmål är att sänka energiförbrukningen med ytterligare 20 procent och att den totala energianvändningen senast 2020 ska ligga 50 procent lägre än rikssnittet för lokaler 2014.

100%
vindproducerad el

100%
servicebilar av el

98%
lägre koldioxidförbrukning

Viktiga fokusområden i vår energistrategi är bland annat återvinning av kyla från serverrum, klimatskalsåtgärder, förbättradvärmeåtervinning i ventilation och behovsanpassning med hjälp av digitalisering.

2015 installerade vi en geoenergianläggning under hela kvarteret Trängkåren i Marieberg. Vi värmer upp 800 000 kvm berg och spar energi motsvarande 125 villor årligen. Vill du veta mer? Läs mer >>

2018 börjar vi bygga det första noll-energi hotellet i Sverige. Hotellet kommer att stå klart 2021 och drivs av Choice Hotels. Läs mer >>

Publicerad 17 oktober 2018

Läs även

I Arenastaden bygger vi Skandinaviens första nollenergi-hotell. Hotellet blir en del av Nordic Choice Hotels kedja Comfort Hotel.

Läs mer