Populära sökningar

En Schysst Sjöstad i år igen

I september var det återigen barnen och ungdomarna i Hammarby Sjöstad som hjälptes åt att städa sjöstaden och diskutera hållbarhetsfrågor.

Städa Sverige är en av idrottsrörelsen helägd ideell organisation, som i över tjugo år har engagerat en halv miljon barn och ungdomar inom idrotten i att städa olika delar av den svenska miljön och totalt samlat in 1,6 miljoner säckar skräp på en sträcka motsvarande 9 varv runt jorden. I september var det återigen barnen och ungdomarna i Hammarby Sjöstad som hjälptes åt att städa sjöstaden och diskutera hållbarhetsfrågor.

Miljöfrågorna har aktivt diskuterats i skolorna innan själva aktivitetsdagen och barnen har järnkoll på källsortering, vårt vanligaste skräp och hur vi tillsammans kan minska både matsvinn och hushålla med vatten.

– Vi på Fabege valde att engagera oss i Schysst Sjöstad i år igen eftersom det är ett bra projekt som fokuserar på viktiga frågor. Vi har mycket att lära av varandra och eleverna är tuffa när de frågar ut oss vuxna om våra vanor, säger Elisabet Olin, kommunikationschef på Fabege.

Målet med dagen Schysst Sjöstad är att öka medvetenheten om hållbarhetsfrågor, men framförallt att skapa ett engagemang och ansvarskänsla för vår närmiljö. Under höstdagen plockade eleverna från de tre lokala skolorna Kulturama, Fryshuset och Sjöstadsskolan, skräp runt om i Hammarby Sjöstad och genomförde intervjuer med vuxna förbipasserande. Frågorna handlade om allt från hur länge vi duschar, om vi återvinner förpackningar till om vi tar bilen till jobbet. Fel svar resulterade i visst missnöje bland barnen. De tycker att vi bör ta ett större ansvar.

– Det märktes att det var andra året vi genomförde Schysst Sjöstad, säger Elisabet Olin. Eleverna visste exakt vad de skulle göra och engagemanget var på topp. Det finns många framtida entreprenörer och ett stort engagemang för hållbarhet på dessa skolor. Här bor fantastiska barn och ungdomar.

Skapad: 22 oktober 2015

Läs även

Fabege erbjuder kontorslokaler på bästa läge i Arenastaden efter omförhandling med Telia

Omförhandlingen med Telia innebär en minskning av förhyrd kontorsyta till knappt 25 000 kvm och att byggnaden öppnas upp...
Läs mer

Fabege välkomnar S:ta Birgitta Folkhögskola och Caritas till Älvsjö

I januari 2025 flyttar S:ta Birgitta Folkhögskola och hjälp- och biståndsorganisationen Caritas till fastigheten Kabelve...
Läs mer