Populära sökningar

Så cyklar du säkert i vinter

Allt fler stockholmare cyklar till jobbet. Nybyggda cykelparkeringar gör pendlingen smidigare.

– Jag cyklar två, tre dagar i veckan för att få vardagsmotion och för att vara säker på att jag hinner hem i tid till hämtning av barnen, säger Emma Rosling som arbetar på Veidekke i Solna Business Park. Jag bor på Färingsö och bil- och bussköerna ut mot Mälaröarna blir bara värre och värre. Det går fortare att cykla hem helt enkelt, trots att det är ganska långt. Men med el-cykel så blir det inte slitsamt, bara ett nöje.

– Intresset för cykelpendling ökar stadigt och är något vi vill främja, säger Joel Grönwall som är områdesförvaltare på Fabege. Därför planerar vi för fler cykelparkeringar.

Ny cykelparkering i Solna Business Park

I andra områden försöker man förenkla cyklandet genom andra lösningar. I Solna Business Park till exempel, har Fabege nu byggt en inomhuscykelparkering i anslutning till gymmet Actic. Ett abonnemang ger medarbetarna tillgång till parkeringen där man kan förvara cykeln tryggt, ladda den (om det är en elcykel vill säga) samt hänga in sina fuktiga cykelkläder i eget ventilerat skåp och sedan duscha och byta om i gymmet.

Bekvämt i vinter

Parkeringen öppnade i maj och fler och fler tecknar nu abonnemang för att göra cyklandet bekvämare i vinter.

–  Det ska vara enkelt att ta cykeln till jobbet, säger Joel Grönwall. Och tryggt, även trafikmässigt. Därför kommer vi att prata med Solna kommun och föreslå hur man kan främja cyklandet. Till exempel genom säkrare cykelvägar och bättre skyltning för att hitta dessa.

Läs mer om cykelparkeringen här 

Tips för säkrare vintercykling

Bra att ha:

  • Kolsyrepatron/liten pump
  • Extra slang
  • Däckjärn (för att eventuellt däckbyte).
  • Förlängda stänkskärmar, en så kallad ”kompislapp”
  • Dubbdäck

Tänk på att:

Använda hjälm och att alltid visa tecken!

Skapad: 20 oktober 2016

Läs även

MathWorks flyttar till Arenastaden och Fabege

Hyresavtalet omfattar 1 100 kvm i fastigheten Kvarteret Poolen. Tillträde planeras till oktober 2024 och avtalet löper i...
Läs mer

Kvarteret Poolen får Solna stadsmiljöpris 2024

Kvarteret Poolen ligger i Arenastaden i Solna och är en 3D-fastighet som består av ett tio våningar högt kontorshus och ...
Läs mer