Populära sökningar

Missa inte de nya restaurangerna

Nu höjs nivån på luncherna i Arenastaden och Hammarby Sjöstad ytterligare. Två högklassiga restauranger öppnar – välkomna Pocket by Pontus och Luma Restaurang och Konferens by Eatery!

Pocket by Pontus har precis slagit upp portarna i det attraktiva läget i hörnet Evenemangsgatan – Vintervägen ett stenkast från Mall of Scandinavia. Här äter du en dagens lunch eller en bättre affärslunch i en lugn miljö, köper take away eller beställer catering. Pontus Group har valt ett restaurangtätt område för sin andra etablering i Solna – bara i Mall of Scandinavia finns sedan tidigare cirka 25 restauranger.

- Det som avgjorde var kombinationen av en fantastisk lokal, en engagerad hyresvärd och ett otroligt intressant område med en mix av många människor, både de som jobbar i Arenastaden, de som bor här eller de som besöker området. Vi hoppas tillföra en härlig bistrokänsla med personlighet, service-minded personal, riktigt god mat med korta väntetider i en svårslagen helhet, säger Pontus Frithiof, grundare och ägare av Pontus Group.

I byggnaden finns en ljusgård som Pocket by Pontus kommer att nyttja till café och tillfälliga arbetsplatser. Här ska den som vill kunna fika och arbeta en stund. Konceptet är under utveckling men tanken är det ska bli en levande mötesplats, berättar krögaren.

Luma Restaurang och Konferens by Eatery ny mötesplats i Hammarby Sjöstad

I slutet av augusti får den vackra funkisfastigheten Luma en ny krögare – Eatery. Den stora restauranglokalen målas just nu om, får ny inredning och layout. En nybyggd trappa leder direkt ner till strandpromenaden från restaurangens uteservering. Eatery kommer att erbjuda luncher, café, konferensmöjligheter och catering.

- Luma ligger mitt i Hammarby Sjöstad med ett av Stockholms bästa lägen, säger Peter Erlandsson, Eaterys grundare. Vi vill skapa en samlingsplats och erbjuder allt från en god cappuccino till en variationsrik lunchmeny och smoothies. Lokalerna är perfekta för företagskonferenser, fester och events. Vi kommer att ha generösa öppettider och hoppas att de som bor i området och de som jobbar här kommer att trivs hos oss!

Ett varierat restaurangutbud är målet

Fabege satsar mycket på att få in bra restauranger och mötesplatser i sina stadsdelar, som en del i servicen för dem som jobbar där. Restaurangerna ska hålla hög kvalitet, tillföra något nytt och höja upplevelsen av området.

- Vi jobbar för att våra hyresgäster ska ha ett varierat lunchutbud, säger Magnus Smedmark, affärsutvecklare på Fabege. Målet med Luma Restaurang och Konferens by Eatery är att det ska bli en destination för fastigheten och för närområdet.

Magnus Smedmark fortsätter:

- Restaurangbesökare är kräsna i dag. Förr kunde ett lunchställe komma undan med en ”dagens husman”, i dag ska du kunna erbjuda något för alla, från veganer till glutenallergiker. Dessutom vill vi ha riktigt bra service även på lunchen, och förväntar oss att få svar på frågor om var köttet kommer ifrån eller var grönsakerna är odlade. Det ställer höga krav på restaurangerna att ständigt utvecklas, något som jag vet att dessa krögare är duktiga på.

Skapad: 31 augusti 2017

Läs även

Fabege erbjuder kontorslokaler på bästa läge i Arenastaden efter omförhandling med Telia

Omförhandlingen med Telia innebär en minskning av förhyrd kontorsyta till knappt 25 000 kvm och att byggnaden öppnas upp...
Läs mer

Fabege välkomnar S:ta Birgitta Folkhögskola och Caritas till Älvsjö

I januari 2025 flyttar S:ta Birgitta Folkhögskola och hjälp- och biståndsorganisationen Caritas till fastigheten Kabelve...
Läs mer