Populära sökningar

Attraherar talanger från hela världen

Rätt läge och flexibla lokaler gynnar rekryteringsmöjligheterna. Snart går flyttlasset för Goodbye Kansas och The North Alliance – två företag med fokus på läge vars lokaler noga anpassats till verksamheternas unika behov.

The North Alliance och Goodbye Kansas förbereder för flytt – något de hoppas kommer att gynna verksamheterna och rekryteringsmöjligheterna. Goodbye Kansas, som arbetar med visuella effekter, kommer att slå ihop tre kontor till ett i och med flytten till Hammarby Sjöstad.

–  Vi har vuxit från 20 till 200 anställda på fyra år. Vår framgång bygger på att vi lyckas locka till oss duktiga, kreativa människor och få dem att trivas och stanna. Eftersom vi verkar på en global marknad måste vi attrahera talanger från hela världen. Med våra nya lokaler blir vi ännu mer attraktiva som arbetsgivare, säger vd Peter Levin som för närvarande samlar över tio olika nationaliteter på företaget.

Kontorets läge tror han är viktigt för rekryteringsmöjligheterna.

– Här kommer vi att sitta fint med nära till vattnet, bra kommunikationer och nära till Södermalm med sitt kluster av dataspelbolag och kreativa näringar.

På Fabege vet man att läget fått en allt större betydelse för möjligheterna att rekrytera rätt medarbetare.

–  I dagens konjunkturläge och utifrån de trender vi ser i samhället så kan kandidaterna ställa högre krav på sin potentiella arbetsgivare. Kommunikationsmöjligheter tillsammans med varumärke, bolagets värderingar och individuella utvecklingsmöjligheter väger tungt, säger Gunilla Cornell, HR-chef på Fabege.

Att dessutom ha möjligheten att anpassa lokalerna efter verksamhetens unika behov blev avgörande för Goodbye Kansas.

–  Fabege har varit väldigt engagerade i att anpassa lokalerna till våra behov, som bland annat inkluderar bygget av världens modernaste motion-capture-studio, en möjlighet som gjorde beslutet att flytta enkelt. Vi är övertygade om att den här flytten kommer att bli en milstolpe för företaget.

Även Beatrice Bogsäter, CFO och projektansvarig på design- och kommunikationsbyrån The North Alliance, ser fram emot nya lokaler. Byrån har valt City som arbetsplats.

–  Vi är en familj av kreativa byråer som tidigare suttit på olika platser. Att vi kan ha ett helt hus där alla byråer får plats bygger varumärket och är en plattform för kreativa processer. Vi behöver sitta på samma plats för att ha ett bra samspel och kunna koppla ihop olika byråer och arbetsgrupper när det behövs.

Flexibilitet och informella mötesplatser spelar en central roll i många verksamheters vardag.

–  Det kan skapa irritation och vara produktivitetshämmande om kontorslokalerna inte möjliggör spontana och flexibla möten och avstämningar, säger Gunilla Cornell.

För The North Alliance var ett centralt läge viktigt.

–  Ett centralt läge och möjligheten att påverka lokalernas utformning var väldigt viktigt för oss. Självklart ser vi kontorets läge som en konkurrenskraft för att attrahera personal. Det ska vara lätt för medarbetare och kunder att ta sig hit och man ska känna att man trivs i lokalen och dess omgivningar.

Skapad: 12 juni 2018

Läs även

Fabege erbjuder kontorslokaler på bästa läge i Arenastaden efter omförhandling med Telia

Omförhandlingen med Telia innebär en minskning av förhyrd kontorsyta till knappt 25 000 kvm och att byggnaden öppnas upp...
Läs mer

Fabege välkomnar S:ta Birgitta Folkhögskola och Caritas till Älvsjö

I januari 2025 flyttar S:ta Birgitta Folkhögskola och hjälp- och biståndsorganisationen Caritas till fastigheten Kabelve...
Läs mer