Populära sökningar

MTR Express lanserar direkttåg mellan Göteborg C och Solna Station

Från den 2 mars 2020 börjar MTR Express att förlänga sin tågförbindelse till Solna Station så att resenärer kan åka direkt mellan Göteborg och Arenastaden. Givet det stora antalet företag och arbetsplatser i Arenastaden hoppas MTR Express att fler affärsresenärer nu kommer välja tåget för sina resor från Göteborg.

Till en början kör de en morgonavgång från Göteborg och en avgång på eftermiddagen tillbaka från Solna måndag-fredag men från den 14 april hoppas MTR Express att kunna öka till två avgångar per riktning på veckodagar.

MTR Express startade sin snabbtågstrafik mellan Stockholm och Göteborg i mars 2015. Bolaget har blivit utsett till Sveriges bästa tågbolag fyra år i rad av Svenskt Kvalitetsindex och varit punktligast av alla tåg- och flygbolag på sträckan tre år i rad. De kör idag upp till 114 avgångar i veckan mellan Stockholm och Göteborg varav 10 stannar i Solna från den 2 mars och hoppas öka till 20 i veckan från den 14 april.

- Vi är väldigt glada att kunna erbjuda alla resenärer mellan Göteborg och Arenastaden i Solna en direktförbindelse. Vi har många företagskunder i Arenastaden som önskat att vi skulle förlänga vår linje dit så vi hoppas att många affärsresenärer nu tar chansen att resa punktligt, smidigt och klimatsmart mellan Göteborg och Solna, säger Mats Johannesson, VD på MTR Express.

Måndag-onsdag avgår tåget från Göteborg 05:50 och ankommer till Solna 09:11 och torsdag-fredag är avgången 07:55 med ankomst 11:26. Tåget tillbaka från Solna går 17:33 med ankomst 21:05 i Göteborg måndag-torsdag och 14:48-18:30 på fredagar. Från den 14 april vill MTR Express öka med ytterligare en morgonavgång från Göteborg och en till avgång tillbaka från Solna på eftermiddagen och inväntar just nu klartecken från Trafikverket.

Biljetter finns till försäljning redan nu på mtr.se och genom affärsresebyråer.

Läs pressmeddelandet 

Läs även

Ett hållbarare Arenastaden tillsammans med våra kunder

På tisdag går startskottet för den största CERO-resvaneundersökningen någonsin på stadsdelsnivå med ett event i Arenastaden.

Läs mer

10 tips för effektiva och energigivande jobbmöten

Möten är navet i en verksamhet, det är här idéer diskuteras och viktiga beslut tas som avgör resultat och framgång.

Läs mer