Populära sökningar

Nu har Smedens Mathall öppnat!

Den 9 maj slog portarna upp för Solnas nya matdestination. I Smedens Mathall har en ny plats formats med mat inspirerat från världens alla hörn. Här skapas internationella rätter med streetfood-känsla. Michael Büring, VD för Nordrest, berättar om det nya konceptet.

Fotograf Lisa Jacoby  

Läs gärna mer om Smedens Mathall här 

Vilka har tagit fram konceptet?
Det är vi på Nordrest (ägare av ett 30-tal restaurangkoncept i Sverige) som har skapat ett nytt team och inlett ett samarbete med Foodify, Hey It’s Enrico Palazzo och Henning Ark som hjälpt oss med att utveckla idé, koncept och utformningen av Smedens Mathall med tillhörande kök.

Berätta lite om konceptet. 
Det är enkelt, vi samlar ett utbud med fyra olika restaurangkoncept varav ett café i en och samma lokal – detta är vår definition av ”mathall”. Ett café,  ett asiatiskt koncept - alla mer eller mindre älskar asiatisk mat, italienskt, det italienska köket har vi ju levt med lika länge som husmanskost i Sverige. Sen ville vi hitta något som skulle sticka ut och valde vår egna personliga favorit – en korvbar.

När började ni planera och jobba med projektet?
Ett år sedan ganska exakt…

Berätta lite om vad ville ni skapa för atmosfär?
Vår definition på ”Mathall” är enklare mat och servering, gärna lokala eller personliga specialiteter, lättillgängligt och många summerar väl detta med begreppet ”streetfood”. Vi ska erbjuda en matresa varje dag och du som passagerare skall alltid hitta något som passar din önskan just denna dag.

Hur har ni tänkt gällande design och inredning?
Varje koncept är unikt och vi försöker utveckla bra gästupplevelser med ett hållbarhetstänk genom alla delar av processen.

Vad kan vi förvänta oss i den nya mathallen?
En mötesplats med matupplevelser, här träffar du kollegor, vänner - från morgon till kväll, har ett frukostmöte eller samlas för en spontan AW på torsdagar.

Varför torsdagar?
Alltid torsdagar, vi har öppet från morgon till kväll varje torsdag!

Vad har ni inspirerats av?
Vi reser, hittade bland annat Reffen i Köpenhamn som är en personlig favorit, jag har kollegor som lägger timmar på att följa kockar i sociala medier, Youtube och TV. Själv kan jag inte laga mat men äter gärna…

Vad är skillnaden mellan en mathall och en foodcourt?
Den frågan kan du få många olika svar på tror jag men vi definierar det såhär;

En foodcourt är en plats där ett antal kök/kiosker erbjuder mat & dryck som serveras på en gemensam yta, ofta förekommande i köpcenter och flygplatser mm. En mathall är en mötesplats där matintresserade kan välja att uppleva ett eller flera unika (restaurang) koncept, avseende menyer, serveringsform, inredning och dekor mm. Vi vill leverera schysstare matupplevelser och en bra mötesplats för våra gäster.

Vill du veta mer om Smedens Mathall? Klicka här 

Skapad: 02 maj 2023

Läs även

Fabege erbjuder kontorslokaler på bästa läge i Arenastaden efter omförhandling med Telia

Omförhandlingen med Telia innebär en minskning av förhyrd kontorsyta till knappt 25 000 kvm och att byggnaden öppnas upp...
Läs mer

Fabege välkomnar S:ta Birgitta Folkhögskola och Caritas till Älvsjö

I januari 2025 flyttar S:ta Birgitta Folkhögskola och hjälp- och biståndsorganisationen Caritas till fastigheten Kabelve...
Läs mer