Populära sökningar

Flemingsberg Block Party tillbaka i centrala Flemingsberg

Förra årets uppskattade gatufest med livemusik, konst och dans under Regulatorbron i Flemingsberg är tillbaka. Flemingsberg Block Party arrangeras i år 24–25 maj och syftet med festivalen är att stärka Flemingsberg som mötesplatsen för kunskap och kreativitet samt att skapa samverkan och stolthet för Flemingsbergs utveckling. Bakom initiativet står stadsutvecklaren Fabege, Huddinge kommun och Södertörns högskola tillsammans med lokala föreningar och festivalarrangörer.

"Flemingsberg Block Party definierar samverkan, experimentkraft och kontraster. I Flemingsberg möts människor genom livet som grannar, kollegor, studenter och kulturen, det är en dynamik som vi vill förstärka ytterligare. Festivalen ger omedelbar kraft till möten som bidrar till utvecklingen och främjar mer långsiktiga samarbeten och initiativ i Flemingsberg", säger Stefan Dahlbo, vd, Fabege.

Långsiktigt utvecklingsprojekt

Fem områden står i fokus för Flemingsbergs utveckling: att skapa en levande stadskärna, att Flemingsberg ska vara ett självklart etableringsval för näringslivet, en öppen universitetsstad, samt ett hållbart samhälle med en eftertraktad livsmiljö.

Skapandet av Stockholm South Business District som ett kunskapsintensivt och kreativt kluster har påbörjats. I år flyttar Dramaten och Operan in i sina nya ateljéer och verkstäder, och Alfa Lavals innovationscentrum har börjat byggas. Campus Flemingsberg är Sveriges åttonde största campus med cirka 20 000 studenter. Den långsiktiga visionen för Flemingsberg är 50 000 boende, 50 000 arbetande och 50 000 besökare.

Lokalt perspektiv viktigt

"Det som vi ville ta med oss från förra årets festival är det tydliga lokala perspektivet och att det är en festival för unga medskapad av unga. Platsen under Regulatorbron är som gjord för den här typen av aktiviteter och är spännande att arbeta med. Många unga i Flemingsberg uppskattar verkligen att det händer något kul. Det finns ett starkt lokalt engagemang och entreprenöriell drivkraft i Flemingsberg. Vi har tagit med oss lärdomar från förra året i planeringen av årets festival och vi kan säga att årets program är ännu mer fantastiskt", säger Karin Lekberg, projektledare för Flemingsberg Block Party.

Flemingsberg Block Party startade som en del av ett treårigt utvecklingsprojekt med stöd av Vinnova 2023. När festivalen återkommer i år finansieras och organiseras den av Fabege, Huddinge kommun och Södertörns Högskola och är överfasad i egen regi. Programmet med namn på de medverkande artisterna och organisationerna har släppts, och detaljerad programinformation uppdateras löpande på festivalens hemsida. Det är frientré till hela festivalområdet som i år innefattar området under Regulatorbron samt den intilliggande parkeringsytan.

Mer info

Flemingsberg Block Party 2024

SAVE THE DATE! Fjolårets succé är tillbaka! Den 24-25 maj 2024 förvandlas platsen under Regulatorbron igen till en innehållsrik festivalpark fylld av musik, fotboll, konst, dans, mat och annat härligt! Allt är gratis!

Läs mer

Flemingsberg

Det är människor som gör en stad. Och vi bygger för människor. Utvecklingen av Flemingsberg är ett av Sveriges största utvecklingsarbeten och en viktig beståndsdel i hur Stockholm utvecklas.

Läs mer
Visionsbild
Senast uppdaterad: 06 maj 2024

Läs även

Inbjudan till presentation av Fabeges delårsrapport januari-mars 2024

Torsdagen den 25 april 2024 klockan 07:30 offentliggörs Fabeges delårsrapport januari -mars 2024. Investerare, analytike...
Läs mer

Fabege har anställt Anna Nyberg som Affärsutvecklingschef i Flemingsberg

Annas uppdrag är att förverkliga Fabeges del av visionen för Flemingsbergs framtida utveckling.
Läs mer