Populära sökningar

Veidekkes huvudkontor vinner hederspriset i tävlingen ROT-priset 2024

Veidekkes nya huvudkontor i Solna Business Park har vunnit hederspriset i Stockholms Byggmästareförenings tävling ROT-pris 2024.

Efter en omfattande anpassning till hyresgästerna flyttade Veidekke in i sina nya lokaler i början av 2024. Projektet genomsyrades av höga hållbarhetsambitioner, där 85 procent av möblerna återanvändes och 35 procent av byggmaterialet antingen var återbrukat eller bibehållet.

Återbruksarbetet imponerade på juryn, som sammanfattade projektet i sin motivering såhär: "Ett innovativt ombyggnadsprojekt som på flera plan visar hur man metodisk kan arbeta med återbruk  genom hela processen, från idé till genomförande. Det övergripande målet, att maximera mängden återanvänt byggmaterial (imponerande 35 procent), har varit gediget förankrat hos alla parter - hyresgäst, fastighetsägare, entreprenör, arkitekt - i en föredömligt välplanerad process.

Juryn imponerades av nya funktioner och befattningar som återbruksvaruhus och återbrukshantverkare och vill med hedersomnämnandet rikta strålkastaren mot en av byggbranschens viktigaste framtida utmaningar."

Tack Veidekke och BSK Arkitekter för ett utmärkt samarbete!

Läs mer om Veidekkes huvudkontor

Skapad: 20 maj 2024

Läs även

Fabege erbjuder kontorslokaler på bästa läge i Arenastaden efter omförhandling med Telia

Omförhandlingen med Telia innebär en minskning av förhyrd kontorsyta till knappt 25 000 kvm och att byggnaden öppnas upp...
Läs mer

Fabege välkomnar S:ta Birgitta Folkhögskola och Caritas till Älvsjö

I januari 2025 flyttar S:ta Birgitta Folkhögskola och hjälp- och biståndsorganisationen Caritas till fastigheten Kabelve...
Läs mer