Populära sökningar

Från en gammal och bortglömd gata till en charmig mötesplats

Personlig, inbjudande och händelserik. Gamla Brogatan som en gång i tiden var en mötesplats för konstnärer och musiker får nu ett nytt ansikte. Så ser visionen ut för Gamla Brogatan.

Nu har Fabege tillsammans med sex andra fastighetsägare, City i Samverkan och Stockholms Stad tagit ett gemensamt grepp om gågatan. Några av inspirationskällorna är Köpenhamn, Berlin och Swedenborgsgatan på Södermalm.  Även Carnaby Street i centrala London är en förebild för visionen där man jobbade mycket med grönska för utformningen av gatan.

Små unika butiker, mysiga kaféer, uteserveringar och en charmig gatumiljö är målet med projektet för att skapa en gågata där man gärna spenderar mycket tid och gärna kommer tillbaka.

”Det här är ett riktigt roligt samarbete med så gott som alla fastighetsägare, city i samverkan och Stockholms stad, där alla parter redan från start haft stort engagemang och snabbt enats om visionen. Jag tror att vi redan nästa sommar kommer uppleva Gamla Brogatan som en grönare, ljusare och mer inbjudande gågata med ett ännu mer lockande innehåll. Den självklara länken mellan Vasagatan och Hötorget” , säger Christer Bergmann, Fastighetschef på Fabege.

Under projektet kommer man bland annat jobba med butik och restaurangutbudet, gatubelysningen, utformningen av gatan samt grönskan för att ta fram ett genuint koncept som attraherar alla åldrar.

Skapad: 24 augusti 2017

Läs även

Inbjudan till presentation av Fabeges delårsrapport januari-mars 2024

Torsdagen den 25 april 2024 klockan 07:30 offentliggörs Fabeges delårsrapport januari -mars 2024. Investerare, analytike...
Läs mer

Fabege har anställt Anna Nyberg som Affärsutvecklingschef i Flemingsberg

Annas uppdrag är att förverkliga Fabeges del av visionen för Flemingsbergs framtida utveckling.
Läs mer