Populära sökningar

Höga poäng i hälsa när Fabege certifierar huvudkontoret i Arenastaden

För snart tre år sedan var Fabege först i Europa med att Fitwel-certifiera SEBs huvudkontor. Tre stjärnor och därmed högsta betyg! Även huvudkontoret i Arenastaden har belönats med den prestigefyllda certifieringen.

Fitwel är ett amerikanskt certifieringssystem med fokus på hälsa där certifieringen uppnås via ett poängsystem. Hälsosamma fastigheter och arbetsplatser är ett tecken i tiden. Hälsosam mat, tillgång till träning, närhet till lokaltrafik, grönområden, bra luft och belysning är bara några av kriterierna för att uppnå poäng. SEB-kontoret hamnade på högsta möjliga nivå under 2020 och är därför den första fastigheten i Europa att certifieras med tre stjärnor. Nu har även Fabeges huvudkontor i Arenastaden fått den hälso-certifieringen.

-  Hälsoengagemanget har länge varit en tydlig och stark del av vårt interna hållbarhetsarbete där vi vill värna om medarbetarnas hälsa och välmående under hela arbetsdagen, säger Mia Häggström, Hållbarhetschef på Fabege.

Nu pågår en omcertifiering av SEBs kontor eftersom det ska uppdateras vart tredje år. Certifieringen har genomförts med hjälp av analys- och konsultbolaget WSP och Fabeges hållbarhetssamordnare Sönke Leve.

-  En av de stora utmaningarna i certifieringsarbetet med Fitwel är att involvera och engagera både fastighetsägare och hyresgäster att jobba mot samma mål. Arbetet mot ökad hälsa och välbefinnande tar inte slut vid erhållandet av en certifiering utan behöver vara en kontinuerlig process och något som man jobbar aktivt med dagligen, säger Malin Fröberg Miljö- och Hållbarhetskonsult på WSP.

I dagsläget finns det fyra byggnader i Stockholm som fått en Fitwel-certifiering, varav Fabege äger två av dem.

Skapad: 15 februari 2023

Läs även

Inbjudan till presentation av Fabeges delårsrapport januari-mars 2024

Torsdagen den 25 april 2024 klockan 07:30 offentliggörs Fabeges delårsrapport januari -mars 2024. Investerare, analytike...
Läs mer

Fabege har anställt Anna Nyberg som Affärsutvecklingschef i Flemingsberg

Annas uppdrag är att förverkliga Fabeges del av visionen för Flemingsbergs framtida utveckling.
Läs mer