Populära sökningar

Unikt konstverk i Arenastaden

Tony Sjöman är konstnären som växte upp i Göteborg och som blivit känd för sina abstrakta, geometriska muralmålningar, framför allt i New York där han är bosatt sedan 13 år och har sin ateljé.

På Fabeges nya huvudkontor i Arenastaden har Tony under hösten 2021 målat ett unikt inomhuskonstverk som vi är otroligt glada över. 

Konstverket är unikt på flera sätt. Det är den största inomhusmålningen som Tony Sjöman hittills har gjort och den sträcker sig över alla 8 våningar i fastigheten, vilket ger alla som arbetar i huset en egen vinkel på konstverket. Tony säger att han vill förmedla ett lugn i den vardagliga stressen med sitt konstverk. Muralmålningen får sällskap av en stor takmobil i mitten av atriet, och det är den första takmobilen han har skapat. Figurerna i takmobilen går även att finna i muralmålningen och de skapar på så sätt en häftig 3D-effekt.

Bild1

Bild2

Bild3

Bild4

Tony "Rubin" Sj√∂man 

Konstnären Tony “Rubin” Sjöman har målat över hela världen och hans verk har visats i gallerier i USA och Europa. Sjöman har sina rötter i Finland, men han växte upp i Sverige och han hämtar inspiration från sitt skandinaviska arv för sina komplexa abstrakta geometriska väggmålningar och studioverk. 

Se mer av vad Tony har gjort
Ändrad 16 november 2023