Nationalarenan 3 - Fabege

Nationalarenan 3

BREEAM excellent

Skandinaviens första nollenergi-hotell!

I Arenastaden bygger vi Skandinaviens första nollenergi-hotell. Hotellet blir en del av Nordic Choice Hotels kedja Comfort Hotel med 336 rum, 88 lägenheter för longstay samt Nordic Choice Hotels svenska huvudkontor.

  • 22 400 kvm BTA
  • Evenemangsgatan 42, Solna
  • BREEAM-SE Excellent
  • Q1 2021
  • Solna station, Ulriksdal
  • Linje 502, 505

Ett hus utöver det vanliga

Genom 24 stycken borrhål för geoenergi samt totalt nästan 2 500 kvm solceller på fasaden och taket kommer det produceras mer energi än vad som kommer förbrukas i fastighetsenergi.

Arkitektur

Den 11 våningar höga byggnaden är ritad av White Arkitekter. Ett besök på hotellet ska inspirera till ett hållbart sätt att leva vare sig du övernattar på hotellet, bor i longstay-lägenheterna, tränar på gymmet eller jobbar på kontoret.

 

"Vi är ett bolag som inte bara engagerar oss i det som sker på hotellet utan vill också bidra med lösningar på samhällets stora utmaningar. Bygget i Arenastaden är ett lysande exempel på det där vi inte bara kommer att ge våra gäster de bästa upplevelserna utan också generera el till andra än bara oss själva. Dessutom hållbar el."
Petter A Stordalen - Nordic Choice Hotels grundare

 

Byggnaden blir synlig i Arenastaden genom sin snedställda form och sin mörka matrisgjutna fasad. Fasaden delas upp i en stadsmässig sockel i tegel. Ett ramverk i vilket solceller och fasadbelysning integreras och glimrande krona som kontrasterar byggnadens mörka dräkt. Det är en sammanhållen volym vars uppdelade takfot vittnar om projektets höga energiprofil och stora solcellspark. 

 

"Här lever du lite bättre än hemma och kanske tar du med dig idéer hem om ett solcelltak till villan eller en mer medveten middagsmeny i vardagen. Arkitekturen genomsyras av synlig och sinnlig hållbarhet."
Raimo Joss - arkitekt White

 

Platsen öppnas upp för besökare genom lobbyytor som skapar en ny social länk från Friends Arenas nivå ner till Råstasjön och Evenemangsgatan. Länken planeras för flexibelt användande av kontor, restaurang, gym och evenemangsytor. 

Vacker och inbjudande entré.

Hotellets stomme på väg upp.

Den vackra fasaden passar bra in i området.

Arenastaden

Idag är det svårt att föreställa sig hur området såg ut tidigare. Innan Mall of Scandinavia, Friends Arena, de moderna kontorsbyggnaderna och det urbant pulserande stadslivet. Arenastaden är nu en fullt ut hållbar stadsdel med bostäder, kontor, hotell och kommunikationer av högsta klass.

Läs mer om Arenastaden
Filters

Har du en fråga?

Maria Jansson
Projektchef
08-555 148 96
Maria.Jansson@fabege.se
Kontaktkort
Annica Bergman
Kommunikatör stora projekt
08-556 747 98
Annica.Bergman@fabege.se
Kontaktkort