Street Gallery - Vampyr - Fabege

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

New borders

New borders

Just nu på Street Gallery c/o Fabege

Vi är stolta att få välkomna en av de mest spännande samtida unga svenska konstnärerna, Ida Idaida, till Street Gallery c/o Fabege. Ida är utbildad på Kungliga Konsthögskolan och fick Maria Bonnier Dahlin-stipendiet 2020. Hon är alldeles i början av sin karriär. En karriär som vi, och många andra, är övertygade om kommer att bli oerhört intressant att följa.

Om utställningen:

Vampyr: ett svar på ett befinnande.

En abstraktion, något som föds av det som alla människor har (gemensamt) - blod; liv. Vampyren är levande död, en utsugare. Som levande död livnär den sig på det som den saknar - en själ. Transaktionen sker i blod för att överföra förlust, brist och tomhet. I våldet när vampyren sätter sina tänder i dig penetrerar den din yta. Du är användbar; konsumeras. Du lämnas utan liv eller vaknar som vampyr du med. Du är tom, lider av brist så du suger dig full för att någon annan ska bära din tomhet. Genom oss sprids den symtomatiskt.

Utställningen pågår mellan 20 maj och 31 augusti 2021 på Smidesvägen/Svetsarvägen i Solna Business Park.

Välkommen till Street Gallery!

Hål, 2021

Reglar i furu, taggar av träd, slangar, textil, konstläder och järnrör

Hål

Vampyr, 2021

Golvbrunn (slangar, MDF, plåt, rostfri plåt och brunnsvatten)

Vampyr

Porösa trösklar, 2021

Täljda och urholkade reglar i furu (behandlade med oljefärg), bröd (behandlade med ketchup, sylt, ost) på metallarmatur, insektsnät, textil, konstläder, furu, polyesterplast, slangar, fluglarver och flugor

Porösa trösklar, 2021

Instrument, 2020

Ekträ (inklusive hål), gängat stål, muttrar, textil, täljda och skårade taggar av träd, slangar och järnrör (komplett med håligheter och tomrum)

Instrument, 2020

Truth os not delivered whole but received in parts a rotten corpse flesh slushed acid rain burn the scars, 2018

Flugor, plexiglas, plast, stål, järn, kedja, kugghjul, sladd, kamera och glödlampa

Filter
Facebook Twitter LinkedIn E-post