Populära sökningar

Hotel Giò

BREEAM in use

Vinnare av Solna Stadsmiljöpris 2020!

Läs mer om priset här

En italiensk pärla

I Hagahuset med anor från 1950-talet har vi tillsammans med Kom Hotel, som ägs av KFUM Central, skapat ett hotell och long-stay med inspiration från Italien. I det fantastiska läget endast ett kort stenkast från Hagaparken, med Arlandabussarna som stannar precis utanför knuten, öppnade Hotel Giò under våren 2020.

Genomgående har stor vikt lagts vid design, personlighet, hållbarhet och smarta digitala lösningar. De vackra specialdesignade möblerna är nu på plats och samspelar med de genuina detaljerna i den välkända 50-talsbyggnaden Hagahuset.

Att ta tillvara på husets fantastiska anda och detaljer har tillsammans med hållbarhet varit ledord för renoveringen av Hagahuset och öppningen av Hotel Giò. Bland annat tog man ett beslut om att göra fönstrena större på entrévåningen, och gjorde på så sätt ingrepp i den kulturminnesskyddade fasaden. Detta möjliggjordes efter att man genom originalritningar kunde påvisa att fönsterstorlekarna motsvarade det ursprungliga utförandet från 1950-talet, vilket har resulterat i en ljus och öppen entrévåning.

Den 2:a december tilldelades Hotel Giò, som en av tre finalister, Solna Stadsmiljöpris 2020. Läs mer om priset här>

 

Hotel Giò

Hotell Giò har nu slagit upp portarna till en mötesplats för alla som vill bo, äta, umgås och arbeta i en varm och kravlös miljö med lite kärleksfullt temperament. Det fyrstjärniga hotellet erbjuder 180 hotellrum varav 35 stycken är studios med eget pentry som är anpassade för längre vistelse. På Hotel Giò kan man bo kort eller lång tid, äta hos Mama Giò, skåla på uteserveringen eller arbeta i vardagsrummet.

Bakom konceptet står Kom Hotel som ägs av KFUM Central, en ideell förening med 3000 medlemmar som har ägt hotell sedan 1890-talet. Allt överskott från hotellverksamheten tillfaller föreningen som bedriver verksamhet inom idrott, läger, kultur, integration och internationellt arbete, företrädelsevis för ungdomar.

"Vi är så stolta över vad vi har skapat. Vi har ett otroligt fint hotell, superengagerad och frisk personal och helt oanvända och fräscha hotellrum. På Giò kommer du hem till en stor och varm familj som har en nyfikenhet och ett genuint intresse för sina gäster."

- Eva Ilskog, General manager, Hotel Giò.

Njut av god mat på Mama Gió.

Bo i en studio med ett eget kök.

Passa på att träna i det fräscha gymmet! 

Hagahuset

Hagahuset på Råsundavägen i Solna invigdes 1957 och är inspirerat av arkitekten och formgivaren Giò Pontis samtida Pirelli-hus i Milano. Byggnaden har ägts av Fabege sedan 2016 och har närhet till flera av våra intensivt expanderande områden som Arenastaden och Haga Norra. Hagahusets placering vid porten till Hagaparken stärker dessutom sambandet mellan stad och park.

Efter att i över 60 år ha myllrat av kontorsarbetare kommer nu de tidstypiska trapporna, konstverken och dörrarna i Hagahuset istället att välkomna gästerna på hotellet.

Varmt, kravlöst och kärleksfullt!

  • ca 7500 kvm
  • Råsundavägen 1-3
  • BREEAM In Use
  • Våren 2020
  • Solna Station
  • Linje 515, 607 och Arlandabussarna
  • Fortet 2
Filter

Har du en fråga?

Pernilla Söderström
Fastighetschef
+46 8 555 148 42


Kontaktkort